Lucruri relaxante de făcut în aceasta toamnă

Lucruri relaxante de făcut în aceasta toamnă
Toamna este anotimpul preferat al tuturor. În septembrie, deschidem cu nerăbdare ferestrele dormitorului pentru a lăsa să intre briza rece. Cerul înnorat și primul scârțâit de frunze sub picioarele noastre ne amintesc să ne desfacem puloverele preferate și să ne îndreptăm spre târgurile de sezon pentru tot ce are miros de must şi fructe coapte şi sănătoase. Încă nu suntem obosiți de frigul amar al iernii, ci mai degrabă îmbrățișăm toate lucrurile „confortabile”.

Frunzele cad constant din copaci, colorând solul în culori calde de maro, portocaliu, roșu și galben, toate în timp ce vă reamintesc că mai sunt câteva lucruri de făcut în acest anotimp. Vremea este perfectă – nici prea caldă și nici prea rece. Acest sezon vă oferă un sentiment de frumusețe și pace în același timp. Înainte să se apropie vremea mai rece, ar trebui să vă uitați la câteva lucruri de făcut p sfârșitul toamnei.
 

Fiţi creativ, festiv.


Activitățile sezoniere sunt doar atât - sezoniere. Așezați-vă și scrieți o listă cu toate lucrurile pe care doriți să le faceți în următoarele două luni și contactați prietenii cu care doriți să le faceți. Nu vă fie teamă să fiți creativi! Bineînțeles, să vizitaţi o fermă locală de dovleac sau livada de meri este un pilon principal de toamnă, dar luați în considerare câteva activități neconvenționale de toamnă.

Doriți să capturați frunzele în schimbare? Umpleți rezervorul de benzină, creați o compilaţie muzicală inspirată de toamnă, puneți o băutură fierbinte în termos și faceți o plimbare pitorească!

Aflați despre istoria zonei dumneavoastră vizitând un oraș istoric din apropiere. Puncte bonus dacă are tururi ale caselor vechi și ale altor repere.
Împărțiți costul unei cabane confortabile sau al unei căsuțe în copac cu prietenii. Stați în pădure sau lângă un lac pentru aprecierea maximă a frunzișului de toamnă.

Verificați calendarul de evenimente al orașului dumneavoastră pentru a vedea dacă va sărbători Ziua Recoltei sau dacă va avea alte festivaluri tematice de toamnă.

Organizați o petrecere de „Bun venit toamna” și invitați-vă prietenii la un foc de tabără și toate lucrurile pe tema toamnei.

Mergeți într-un parc de distracții - de obicei au atracții distractive, cu tematică de Halloween!



Nu stați închis înăuntru.

Este tentant să staţi confortabil în casă de îndată ce temperatura scade sub 15  grade, dar toamna înseamnă să profitaţi de natură la apogeu. Dacă vă treziţi sâmbătă și vedeţi că soarele strălucește, ieşiţi afară! Este obișnuit ca schimbarea vremii și lipsa soarelui să contribuie la tulburările afective sezoniere - în special toamna. Asigurați-vă că adunați niște raze și vă antrenați pentru a obține niște vitamina D și endorfine. Iată câteva sugestii:
  • Savurați frunzele vibrante și aerul curat mergând la o plimbare cu bicicleta sau alergând prin parc.
  • Planificați o excursie către un punct de belvedere superb.
  • Luaţi o pătură, staţi afară și citiţi o carte înfricoșătoare.
  • Deoarece soarele apune mai devreme, încearcati să ieşiţi în pauza de prânz afară pentru a obține niște vitamina D.
  • Vizitați rezervația locală sau grădina zoologică în aer liber.
  • Faceți o plimbare de seară pentru a surprinde ultimele apusuri de soare roz și portocaliu ale anului.


Pe locuri,fiţi gata, hygge!


Când trebuie să petreceţi cât mai mult timp în interior din cauza vremii mohorâte sau ploioase, este important să creaţi un spațiu de care să vă bucuraţi. Hygge (pronunțat „hoo-ga”) este un concept danez care se învârte în jurul creării unui paradis special în care să vă simţiţi relaxat și confortabil.



Totul este să modelaţi o atmosferă și o experiență în care va simți cel mai bine. Iată câteva sugestii pentru a vă face hygge-ul.
  • Aprindeți niște lumini sclipitoare calde sau nişte lumânări parfumate.
  • Scoateți cele mai pufoase pături sau cumpărați câteva perne noi.
  • Preparați alimente și băuturi calde reconfortante: cacao fierbinte, ceai, supă, prăjituri, pâine etc.
  • Creați o listă de filme pe tema toamnei, muzică sau orice altceva care vă dă sentimente de căldura.
  • Decoraţi-vă casa cu ghirlande, coroane și flori de toamnă.


Reflectați.


Toamna este o perioadă de sfârșituri și începuturi - capitole vechi s-au închis și altele noi s-au deschis. Iar tranzițiile naturale ale sezonului pot inspira același tip de introspecție pe care ar trebui să o facă Anul Nou.

Profitaţi de aceste impulsuri pentru a vă revizui anul. Gândiţi-vă la obiectivele pe care le-aţi îndeplinit, la lecțiile pe care le-aţi învățat, la locurile în care aţi fost și la oamenii pe care i-aţi întâlnit. Gândiţi-vă la greutățile și triumfurile dumneavoastră. Reflectați la modul în care ați crescut și la cum doriți să continuați să creșteți.

Luați-vă jurnalul unde puteți fi singur cu gândurile: o bancă de parc, o biserică sau lângă un lac sau plajă din apropiere. Scrieţi orice vă vine în minte.


Antrenaţi-vă cât mai mult.




Ar trebui să profitați de această vreme cât aveţi o șansă, mai ales când vine vorba de alergare și exerciții în aer liber. După cum am menționat de multe ori înainte, toamna este potrivită pentru oamenii care se bucură de vremea care cade chiar în mijlocul temperaturilor calde și reci. Dacă sunteți o persoană de gimnastică, vă sugerez să ieșiți în acest sezon și să vă bucurați de vederea frunzelor și de mirosul de conuri de pin.
 

Jucaţi-vă în frunze.


Scufundaţi-vă într-un pat de frunze și rostogoliţi-vă! Este una dintre cele mai distractive activități din această perioadă a anului. Cu siguranță va scoate la iveală copilul din interior.Joacă în frunze vă va face să apreciaţi și să vă bucuraţi puțin mai mult de natură. Deci, data viitoare când sunteți în curtea voastră, greblați frunzele căzute, puneți-le într-o grămadă de munte frumos îngrijită și aruncați-vă direct înăuntru.



Cel mai simplu mod de a îmbrățișa pe deplin orice anotimp este pur și simplu să puneți în acțiune spiritul de recunoștință. Fie că vă faceţi timp să apreciaţi frunzele de toamnă înainte ca acestea să dispară, să savuraţi o băutură fierbinte lângă foc sau să faceţi o petrecere pentru cei mai apropiați prieteni, toamna înseamnă să vă opriţi pentru a vă bucura de momentul prezent înainte ca acesta să dispară.

Toamna ne amintește că astăzi este tot ce avem și că recunoștința pentru lucrurile „de bază” din viață duce în cele din urmă la o bucurie mai mare.

 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!