Este sezonul pentru vacanta de vara! Cum sa va reincarcati bateriile pentru o revenire plina de energie

Este sezonul pentru vacanta de vara! Cum sa va reincarcati bateriile pentru o revenire plina de energie
Există ceva despre vară care pur și simplu scoate viața din noi, nu-i așa? Vacanțele de vară vă pot oferi oportunitatea de a scăpa de rutinele uneori plictisitoare pe care le urmați în restul anului, dar există și şansa să vă suprasolicitați în timpul liber, ceea ce duce la așteptări mari și prea multe lucruri de făcut. Meritați o pauză, şi dacă aveţi grijă de bunăstarea personală în timpul vacanței, vă veţi simţi mult mai bine după aceea.

Există multe modalități de a lua pauzele bine meritate – de la șederi, la călătorii în străinătate, în cabane şi stațiuni, sau de la a petrece weekenduri lungi până la 3-5 săptămâni libere la un moment dat. Nu există o reţetă strictă de vacanță – cheia este să vă daţi seama ce funcționează pentru dumneavoastră și să vă bucuraţi la maximum de orice vacanță pe care aveţi ocazia să o faceţi anul acesta, în situația  actuală de viață.

A profita de fiecare clipă de concediu înseamnă adesea programe complet rezervate, zile lungi de călătorie, proiecte de bricolaj și seri lungi de socializare la băuturi. Toate aceste activități pot fi o schimbare plăcută de ritm, dar un obiectiv important al vacanțelor – încărcarea bateriei și scăparea de natura agitată a vieții profesionale – ar putea merge greșit. Chiar și activitățile distractive se pot transforma în stres dacă există prea mult sau dacă nu vă daţi șansa de a vă recupera.

Desigur, avem nevoi diferite – o persoană poate iubi agitația și a fi în mișcare; în timp ce altul ar putea să tânjească tăcere și să încetinească timpul singur. Recunoașterea propriilor dorințe și nevoi este unul dintre cele mai importante puncte de plecare pentru construirea genului  ideal de vacanță („ce vreau eu”). Sunt necesare compromisuri, desigur, dar este permisă și o anumită cantitate de egoism.

Păstrarea obiceiurilor bune necesită angajament.

Sfaturile de bază pentru a vă bucura de o vacanță reconfortantă sunt familiare celor mai mulți dintre noi:
  • Nu vă încărcați vacanța cu așteptări uriașe
  • Evitați suprarezervarea zilelor
  • Rezervaţi-vă timp pentru a fi liniștit – zilele în care nu „realizaţi” mare lucru sunt OK!
  • Consumați alcool și alimente grele cu moderație
  • Amintiți-vă să dormiţi suficient

Cu toate acestea, punerea în practică a ideilor bune necesită un pic de autodisciplină și angajament. Ar trebui să luaţi o pauză de la rutinele obișnuite, dar dacă daţi peste cap toate rutinele - de la somn și alte ritmuri zilnice la exerciții și obiceiuri de nutriție - corpul începe să se răzvrătească.; aşadar, atenţie! Acest lucru vă consumă resursele și energia și este posibil să începeți să experimentați o formă de „epuizare de vacanță”.

Având ca ghid lista noastră utilă de vară, vara aceasta va fi cu siguranță cea mai bună de până acum.

Pe lângă plajă, plimbări în rochiile acelea drăguțe de vară și nisipul care curge printre degetele de la picioare (dacă aveți norocul să fiți la plajă), există câteva alte idei distractive pe care să le adăugați la lista de vară pentru a vă simţi din nou în formă maximă.
 

1. Planificaţi o călătorieCe poate fi mai bun decât să pleci într-o călătorie cu gașca  de prieteni sau cu familia? Aşezaţi-vă comod  și planificaţi o excursie cu cei dragi. Alegeți o locație potrivită și planificați tot ceea ce v-ar plăcea să experimentați împreună. Faceți cunoștință cu oameni noi, explorați bucătăria locală și interacționați cu comunitățile native.

Călătoria pe drum este o modalitate excelentă de a vă apropia de prieteni și de a afla mai multe despre ei. În timp ce împărtășiți nopți în compania celuilalt, împărtășiți și cele mai adânci secrete și vă întăriți legătura. Nu este necesar să plănuiţi ceva măreţ. Adesea, la doar câteva ore de mers cu mașina de marile metropole, orașele mici reprezintă cele mai bune evadări improvizate de vară. Alegeți unul pe care nu l-ați mai vizitat până acum și petreceți un weekend explorând.
 

2. Petreceţi timp la piscinăNu vă faceți griji dacă nu aveți o piscină acasă. Umflaţi una gonflabilă şi aşezaţi-o pe gazon pentru a vă pune planurile în aplicare. Petrecerile la piscină funcționează excepțional pentru a învinge căldura verii, alături de muzică bună, băuturile răcoritoare și felurile de mâncare preferate. Dacă nu aveţi nici curte sau piscina, Ştrandul Municipal este întotdeauna o opţiune de luat în calcul.
 

3. Vizitați o grădină botanicăSă vă petreceţi ziua înconjuraţi de frumusețea naturală este bine pentru suflet. Vizitaţi grădina botanică locală pentru aer curat și inspirație pentru grădinărit. Și dacă orașul dumneavoastră nu are una, o plimbare printr-un parc are același efect. Bonus: Copiilor le place!
 

4. Ieşiţi la un picnicMâncarea are un gust mai bun atunci când mănâncati în aer liber, fie că vă aflaţi într-un parc, la plajă sau chiar în curtea din spatele casei. În plus, există atât de multe jocuri clasice în aer liber de jucat cu prietenii și familia. Croquet, minigolf! Împărțiți-vă în echipe şi petreceți o zi într-o mică competiție amicală, apoi încoronați unul dintre membrii echipei  ca şi campion suprem în aer liber. Ce poate fi mai distractiv de atât!
 

5. 24 ore fără internetAcum, știm, aceasta este provocarea supremă. În zilele noastre folosim internetul pentru orice, dar gândiţi-vă. Când aţi stat ultima oară două ore fără telefon? Încearcati să staţi 24 de ore fără internet, radio sau TV. Mergeţi la camping; staţi și citiţi o carte bună; vorbiţi cu prietenii și familia sau folosiţi timpul pentru a finaliza câteva dintre ideile de pe această listă de vară. Destul de curând vă veţi dori să aveţi mai des aceste momente de liniște și pace.

Întotdeauna, cea mai bună activitate este cea care va face să vă simţiţi bine, indiferent de alegerea făcută. Vă dorim cât mai multe zile de vacanță sau zile libere relaxante în această vară!

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!