Diferite tipuri de pantofi pentru femei

Diferite tipuri de pantofi pentru femei
Femeile sunt adesea stereotipate ca fiind obsedate de pantofi. Dar, având în vedere varietatea enormă de pantofi disponibila pentru femei, cine le-ar putea învinovăți pe cele cu o dragoste majoră pentru încălțăminte? Femeile pot găsi pantofi pentru orice vreme și ocazii diferite. Unii pantofi pentru femei sunt confortabili, în timp ce alții oferă pur și simplu stil.

Pantofii potriviți pe care să îi includeţi în dulapul dumneavoastră vor depinde de stilul  personal și de estetică, precum și de nevoile de zi cu zi în materie de încălțăminte.

Tipurile de pantofi pentru femei, disponibile astăzi, variază foarte mult. Confortul, potrivirea, durabilitatea, caracterul practic și stilul sunt toți factori importanți, de care femeile trebuie să ţină cont atunci când cumpără pantofi. În plus, femeile ar trebui să urmărească să aibă o gamă largă de pantofi diferiți în garderoba lor, astfel încât să aibă o opțiune pentru fiecare ținută pe care vor dori să o poarte. La urma urmei, este frustrant să îmbraci o ținută fabuloasă doar pentru a afla că nu deții perechea potrivită de pantofi pentru a te asorta cu ea.

Potrivirea este incredibil de importantă atunci când vine vorba de pantofi. Deși poate vă știți mărimea pantofilor, este totuși important să încercați pantofii înainte de a-i cumpăra, deoarece mărimea pantofilor poate varia în funcție de producător.

Pantofii care nu se potrivesc pot duce la dureri de picioare, chiar afecțiuni cronice ale picioarelor. Pentru femeile cu picioare deosebit de sensibile sau care se confruntă cu afecțiunile picioarelor, inserțiile ortetice pot fi achiziționate și plasate în interiorul majorității tipurilor de pantofi pentru a minimiza durerea. Inserțiile de susținere sunt, de asemenea, o idee bună pentru femeile care își petrec cea mai mare parte a zilei de lucru în picioare.
 

Pantofii de alergare.


Pantofi sport dama Marco Tozzi

Pantofii de alergare sunt purtaţi pentru mers, alergat, sport şi alte tipuri de exerciţii. Conceput pentru a oferi suport și confortabil, acest tip de pantof este grozav de purtat pentru a menține picioarele sănătoase.

Istoria pantofilor de alergare datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea în Anglia. Prima pereche cunoscută de pantofi de alergare a fost, practic, o pereche de pantofi formali pentru bărbați, cu ţepi încorporat în talpa exterioară. Ţepii au fost adăugaţi pentru tracțiune și s-au gândit că îi ajută pe alergători să-și îmbunătățească tehnica și să obțină timpi mai rapizi.

Astăzi, tehnologia pantofilor de alergare a depășit cu mult ţepii adaugaţi, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Atunci când se dezvoltă încălțămintea de alergare, se iau în considerare un număr mare de factori, de la greutatea pantofilor până la respirabilitatea materialului și flexibilitatea tălpii. Pantofii de alergare trebuie să fie ergonomici, oferind în același timp suport și potrivire perfectă.

Pantofii de alergare pot fi numiți și pantofi de atletism, pantofi de tenis și adidași. Există mai multe mărci diferite de încălțăminte de alergare pe piață astăzi, iar diferite mărci au specialități individuale sau domenii de interes. În timp ce o marcă de încălțăminte de alergare poate avea opțiuni excelente pentru alergătorii competitivi cu regimuri de antrenament obositoare, altele pot oferi opțiuni pentru o ținută mai puțin intensă, de zi cu zi.

Pantofii de alergat sunt adesea purtaţi zilnic de femeile care suferă de afecţiuni ale picioarelor, cum ar fi fasciita plantară şi metatarsalgia. Acest lucru se datorează faptului că pantofii de alergare oferă un sprijin suplimentar prin partea din faţă, arc și călcâi. În plus, pantofii de alergare pot fi adesea achiziționați cu lățime suplimentară, ceea ce le permite femeilor care suferă de dureri de bunion și alte probleme ale picioarelor să aibă mai puțină presiune în pantof.

Principalele caracteristici ale pantofilor de alergare:
  • Pantofii de alergare au, de obicei, un design cu șireturi. Acest lucru îi permite purtătorului să tragă șireturile cât de strâns dorește sau să lase șireturile cât dorește, pentru a obține o potrivire perfectă. Aceasta este o caracteristică deosebit de convenabilă pentru sportivii care se luptă cu umflarea picioarelor, deoarece șireturile le vor permite să slăbească pantoful după cum este necesar pentru o ajustare confortabilă.
  • O potrivire perfectă cu o pereche de pantofi de alergat este foarte importantă pentru sănătatea picioarelor dumneavostră. Dacă purtați o pereche de pantofi nepotriviți în timpul exercițiilor fizice, puteți dezvolta o rănire sau o afecțiune a piciorului. Din fericire, pantofii de alergare vin în general într-o gamă largă de mărimi, adesea incluzând modele speciale pentru o lățime suplimentară.
  • Pantofii de alergare pot fi destul de scumpi, dar opțiunile de înaltă calitate sunt cele mai bune când vine vorba de potrivire, suport și durabilitate. Dacă sunteţi genul care poartă pantofii de alergare des, aveţi nevoie de ei în scopuri atletice sau o afecțiune a picioarelor, cel mai bine este să investiţi într-o pereche grozavă.


Pantofii casual(sneakers)


Sneakersi dama, Paolo Botticelli cu dungi multicolore

Uneori, femeile au nevoie de o pereche confortabilă de pantofi ușori, care nu oferă neapărat același nivel de susținere atletică ca și pantofii de alergare. În acest caz, adidașii casual confecționați din piele, piele ecologică sau material textil sunt o alegere populară,fiind o opțiune de pantofi drăguți și casual pentru purtarea de zi cu zi. Asociați cu blugi, pantaloni scurți, jambiere și chiar rochii de vară, adidașii sunt o modalitate comodă de a completa o ținută. În plus, femeile pot adăuga chiar și branțuri ortetice la acest tip de pantof pentru un sprijin suplimentar și ameliorarea durerii.

În lunile de vară, adidașii de pânză sunt o opțiune practică, ușoară, ca alternativă la sandale, dacă mergeţi mult pe jos. Sandalele vă expun picioarele și, prin urmare, sunt o alegere dificilă dacă vă plimbați într-o zonă urbană sau chiar suburbană. Adidașii de pânză, totuși, acoperă complet picioarele cu un material ușor. Așadar, adidașii nu vă vor supraîncălzi sau ingreuna, dar vor oferi un strat de protecție pentru picioarele dumneavoastră.

Principalele caracteristici ale pantofilor casual:
  • Pantofii casual au de obicei tălpi de cauciuc. Acest material flexibil și durabil menține pantofii ușori, fără a-i face să se simtă rigizi.
  • Adidașii clasici din pânză sunt albi și au un design simplu cu șireturi. Cu toate acestea, în zilele noastre, puteți găsi și adidași de pânză în diferite culori, imprimeuri și stiluri. Un adidas de pânză de culoare închisă este o alegere bună dacă vă faceţi griji că murdăriţi pantofii.
  • Adidașii albi din pânză se pot murdări cu ușurință, mai ales când sunt purtați des. Deși este recomandat să nu treceți acest tip de pantof prin mașina de spălat, deoarece acest lucru ar putea cauza deteriorarea atât a pantofului, cât și a mașinii, le puteți curăța. Există produse de curățare concepute special pentru pantofii albi, sau puteţi folosi un amestec de bicarbonat de sodiu.
  • Multe femei iubesc să poarte adidași casual cu rochii pentru anumite evenimente. Aspectul drăguț și ciudat al adidașilor cu o rochie este atât unic, cât și la modă. Adidașii casual sunt suficient de comozi pentru a dansa și mult mai ușor de mers decât tocuri înalte.


Pantofii cu toc

Tocurile sunt o varietate clasică de pantofi formali pentru femei. Oferind o creștere a înălțimii și o linie măgulitoare a picioarelor, nu este greu de înțeles de ce tocurile înalte sunt o alegere sigură pentru întâlniri formale și nopți elegante. Tocurile sunt în general purtate de femei până la vârsta mai înaintată și, deși nu sunt cunoscute pentru designul lor confortabil, sunt o componentă îndrăgită a garderobei multor femei.

Tocurile înalte sunt probabil primele lucruri care îi vin în minte cuiva când se gândește la pantofi pentru femei. Ele sunt, de asemenea, foarte standard atunci când vine vorba de ocazii formale şi  evenimente. Majoritatea tocurilor înalte sunt relativ versatile. Le puteţi purta cu rochii, costume, pantaloni casual, blugi și chiar uneori pantaloni scurți, în funcție de stil.

Tocurile înalte au o istorie interesantă care poate surprinde mulți oameni. Inițial, tocurile înalte erau purtate de bărbați. Acest tip de pantof își are originea la bărbații care purtau cizme cu tocuri înalte pentru a rămâne în siguranță pe o șa în timp ce călăreau pe cal. Războinicii, regii și curtenii erau, de asemenea, cunoscuţi că purtau tocuri înalte, iar pantofii erau considerați la modă pentru bărbați.

Tocuri înalte vin în multe forme diferite, de la pantofi stiletto la tocuri de pisicuță(kitten) până la cei decupaţi în faţă. Diferite femei au tipuri de tocuri pe care le preferă și le poartă mai des. Tocurile înalte pot fi dificil de purtat și, prin urmare, nu sunt adesea o alegere practică pentru perioade lungi de purtare.

Principalele caracteristici ale pantofilor cu toc:
  • Tocurile variază în înălțime, de obicei de la 2,5 cm sau mai puțin până la 10-12 cm. Tocuri de la 2 până la 6 cm sunt considerate tocuri de înălțime joasă până la mijlocie, în timp ce tocurile de la 6 până la 10 cm sunt tocuri înalte.
  • Tocurile oferă femeilor un plus de înălțime pentru ocazii speciale și formale. Cei câțiva centimetri în plus creează un aspect sofisticat, elegant.
  • Tocurile sunt măgulitoare pentru că accentuează mușchiul gambei și prelungesc linia generală a picioarelor. Acesta este unul dintre motivele pentru care multe femei aleg să poarte tocuri înalte cu rochii de lungime scurtă sau mijlocie, care expun picioarele.
  • Tocurile care pot fi scoase și puse fără catarame sunt adesea numite pompe. Pompele sunt o alegere comună de toc pentru a fi purtate la birou și alte ocazii profesionale.

Diferite tipuri de tocuri pentru femei:

Expresia „tocuri înalte” cu siguranță nu descrie în mod adecvat toate tipurile de tocuri înalte care se încadrează în această rubrică. Am putea continua să enumerăm peste 20 de tipuri diferite de tocuri înalte, dar vom aminti doar câteva dintre cele mai populare tipuri de tocuri.

Tocuri de pisicuță(kitten)

Pantofi eleganți Marco Tozzi

Tocurile kitten au fost descrise ca fiind amestecul perfect de confort și stil. Deși au un toc subțire asemănător cu un stiletto, tind să fie mult mai joase, făcându-le mai ușor de mers. Cu toate acestea, prezintă același design și stil ca orice alt tip de toc, făcându-le perfecte pentru petreceri, evenimente, şi locul de muncă.

Stiletto

Pantofi stiletto din piele intoarsa rosie Corvaris

Aceste tocuri celebre sunt cunoscute pentru potențialul lor de a fi înalte și greu de purtat. Stiletto-urile au tocuri subțiri care pot atinge înălțimi de până la 20 cm. Ele dau efectul de sex-appeal și permit femeilor  să-și etaleze picioarele şi să atragă privirile tuturor.

Putem include și tocurile cu platformă la această rubrică. Tocurile cu platformă au aceleași caracteristici ca și pantofii stiletto, dar includ o platformă adăugată la degetele de la picioare. Această platformă nu numai că mărește înălțimea, dar reduce diferența de spațiu dintre călcâi și degetele de la picioare, făcându-le mai confortabile și mai ușor de purtat.


Tocuri conice

Pantofi dama, Diane Marie eleganti, cu fundita, piele naturala, ivoire sidef

Acest gen de pantofi au tocuri asemănătoare celor stiletto, dar cu o formă şi o grosime diferită. În timp ce pantofii stiletto au tocul subţire, tocurile conice iau forma unui cornet de înghețată. Această formă le face mai groase decât stiletto și, în general, mai confortabile la mers.

Tocurile conice pot aduce completări adorabile oricărei ținute, dar pot ajunge totuși la înălțimi mari. Din acest motiv, în funcție de înălțime, aceste tocuri se pot potrivi perfect cu o ținută sexy sau pot fi perfecte pentru o rochie de vara adorabilă.
 

Pantofi decupaţi la spate sau în faţă


Pantofi dama Marco Tozzi, culoare bleu Malibu

Aceştia sunt mai puțin un tip de toc, ci mai mult un detaliu pe care îl puteți adăuga la diferite stiluri. Un pantof decupat se referă la o curea care se fixează în spatele călcâiului lui Ahile. Nu numai că adaugă siguranță, astfel încât călcâiul să nu zboare din pantof în timpul mersului, dar oferă o notă de eleganță și stil.

Tocurile cu vârful decupat pot veni, de asemenea, într-o gamă largă de stiluri,şi indică faptul că există o decupare a vârfului pantofului, afișând degetele de la picioare împreună cu pedichiura fabuloasă.Pantofii de acest gen sunt diferiţi de sandale prin faptul că de obicei vă prezintă câteva degete printr-o gaură mică, mai degrabă decât să afișeze întregul set.
 

Pantofii de tip wadges



 
Sandale casual dama Pikolinos Margarita, piele naturala, maro

Wadges sunt o varietate de toc care se deosebesc de restul prin felul în care arată, se potrivesc și se simt.Ele sunt oarecum mai casual decât stiletto și alte tipuri de tocuri înalte, ceea ce le face o alegere comună pentru femei pe care să le poarte în lunile de primăvară și vară. Spre deosebire de un toc înalt sau stiletto, care se așează direct sub călcâi, wadges continuă sub arc și vârful piciorului. Acesta este motivul pentru care tocurile cu pană oferă o potrivire mai susținătoare și mai confortabilă.

Tocul wadges a fost inventat de Salvatore Ferragamo în 1936. Primele pene au fost construite din plută și lemn, pluta fiind alegerea preferată datorită senzației de ușurință și durabilitate. Wedges au fost populare de-a lungul istoriei, din al Doilea Război Mondial prin anii 1970 și 1990 și până în prezent. Acest tip de toc oferă un plus de înălțime fără potrivirea și senzația dureroasă care adesea vine împreună cu pantofii stiletto, făcându-le o opțiune practică în rândul femeilor.

Wadges sunt pantofi care se definesc printr-un toc în formă, evident, de pană. Până în sine poate fi făcută din cauciuc, plută sau chiar piele. Pantofii cu pană pot avea un design cu vârf închis sau deschis. Acest tip de pantof poate prezenta curele sau catarame la gleznă și detalii estetice precum flori, strasuri, panglică etc.

Penele sunt o opțiune potrivită de înălţări pentru femeile cărora le este dificil sau nu le place să meargă în tocuri. Până este mai groasă decât un toc înalt tipic și, prin urmare, oferă mai multă pârghie pentru un mers mai stabil. În plus, în timp ce cu un toc stiletto poate fi deosebit de dificil de mers pe trotuar, unde călcâiul se poate bloca în crăpături sau goluri,wadges sunt complet sigure și nu riscă să se rupă.

Principalele caracteristici ale Wedges
  • Penele sunt de obicei clasificate ca tocuri și vă oferă o înălțime suplimentară de câțiva centimetri. Acest tip de pantof pentru femei are de obicei înălțimea de 4 până la 8 cm. Penele de 8-9 cm sunt adesea purtate pentru ocazii formale, în timp ce panele de 4-5 cm oferă un aspect mai casual.
  • Tocurile cu pană oferă un aspect unic care poate face orice ținută să arate distinct și sofisticat. Penele sunt adesea asociate cu rochii maxi, fuste maxi sau chiar pantaloni de în pentru a crea un aspect boem.
  • Penele pot fi fixate de picior cu șireturi (panglica poate fi folosită pentru o atingere decorativă), catarame sau chiar un fermoar la spatele pantofului, spre călcâi.
  • Espadrilele sunt o varietate de sandale cu pană. Espadrilele sunt adesea făcute din pânză și sunt considerate un pantof pentru vreme caldă. Acest tip de pană are o talpă din frânghie și este foarte popular în zonele Europei.


Sandalele


Sandale dama s.Oliver  casual, piele naturala, aurii

Sandalele sunt un pantof clasic de vară pentru femei cu talpă plată care expun cea mai mare parte a piciorului. De cele mai multe ori, sandalele sunt fixate de picior cu curele care pot fi sau nu cu catarame. Cantitatea minimă de material care acoperă picioarele în sandale le face o opțiune ușoară pentru femei. În plus, sandalele nu vă vor supraîncălzi picioarele și nu vor crea frecare incomodă. Femeile pot alege să poarte sandale acasă, de la sală sau de la alte antrenamente, pentru a permite picioarelor să se aerisească.

Grecii antici erau cunoscuți pentru că purtau sandale încă din 500 î.e.n. Pe vremea aceea, grecii purtau sandale din piele care variau ca stil. Tipul de sandale purtate de un individ spunea mult despre clasă și poziția lui în societatea din Grecia antică. De fapt, zeii și zeițele grecești sunt de obicei înfățișați purtând sandale.Sandalele gladiator sunt un stil popular de sandală purtat astăzi și sunt inspirate de sandalele din Grecia. Confecționate din piele sau piele ecologică, sandalele gladiator se caracterizează printr-un număr mare de curele subțiri din piele, fixate pe talpă și care trec orizontal pe picior.

Principalele caracteristici ale sandalelor:
  • Sandalele sunt o varietate simplă de pantofi și, prin urmare, adesea destul de accesibile. Posibil, cel mai puțin costisitor tip de pantof de damă pe care îl puteți găsi este un flip flop(slap) din cauciuc, care este o opțiune excelentă pentru a fi purtat la plajă, în jurul piscinei și la dușurile publice.
  • Sandalele vin într-o gamă largă de stiluri și modele. Flip-flops, sandalele gladiator, slingback-ul(călcâiul decupat), saboţii sunt câteva dintre principalele sandale pentru femei pe care le veți găsi astăzi în magazine. În timp ce șlapii sunt casual și pot fi chiar purtați prin casă,saboţii pot fi purtați cu ținute formale sau întâlniri de afaceri.
  • Sandalele pot fi construite folosind diferite materiale. Pielea, frânghia, cauciucul, pluta și chiar lemnul sunt câteva dintre tipurile de materiale folosite la fabricarea sandalelor. Sandalele din piele sunt printre cele mai durabile opțiuni, în timp ce sandalele realizate cu frânghie ar putea avea o durată de viață mai scurtă.


Balerinii


Balerini dama S. Oliver

Balerinii sunt un tip versatil de pantof care poate fi purtat atât pentru ocazii formale, cât și pentru ocazii de zi cu zi. Balerinii și-au câștigat numele pentru designul lor care este inspirat de încălţările pe care balerinii îi poartă în studio și pe scenă. Balerinii nu sunt doar un stil popular de pantofi pentru femeile de toate vârstele ci sunt, de asemenea, considerați a fi un element esențial al garderobei.

Balerinii au câștigat popularitate ca opțiune de încălțăminte pentru toate femeile, nu doar pentru dansatoare, când Brigitte Bardot i-a cerut producătorului de pantofi cu vârf Roşe Repetto să facă o pereche de purtat în filmul ei din 1956 ”And God Created Woman”. Rezultatul a fost o pereche de balerini roșii care au ajuns pe rafturi după lansarea filmului.
Astăzi, balerinii sunt disponibili într-o gamă largă de culori și stiluri. În timp ce unii balerini sunt simpli și neutri, alţii au culori și ornamente atrăgătoare.

Principalele caracteristici ale balerinilor:
  • Balerinii sunt adesea purtaţi cu jambiere, blugi skinny, pantaloni capri și rochii, atât casual, cât și formale. În funcție de pereche, balerinii pot fi potriviți pentru birou, pentru un look discret de weekend și pentru o ieșire de noapte.
  • Balerinii nu au toc și talpă plată. Sunt o alegere potrivită pentru femeile care caută un pantof formal, fără creșterea înălțimii pe care o oferă tocurile înalte.
  • Acest tip de pantof pentru femei este adesea remarcat că având un design asemănător cu un papuci, ceea ce îi face extraordinar de confortabil. Acest lucru face, de asemenea, balerinii o opțiune excelentă pentru fetele tinere, deoarece se vor putea plimba și se vor deplasa cu ușurință cu designul simplu.


Mocasinii


Mocasini dama Paolo Botticelli, piele ecologica, maro

În timp ce mocasinii sunt adesea considerați o alegere obișnuită de pantofi pentru bărbați, ei sunt, de asemenea, făcuți și purtaţi şi de femei. Mocasinii sunt definiți ca pantofi slip-on, fără toc. Designul mocasinilor a trecut prin mai multe faze de-a lungul anilor și diferite perechi de mocasini arată adesea destul de diferit unul de celălalt. Mai exact, în timp ce unii mocasini sunt făcuți pentru a fi purtați ca papuci de casă, alții sunt suficient de stilaţi pentru a fi purtați la ocazii formale.

Mocasinii provin de la nativii americani, dar cizmarii din alte regiuni, precum Norvegia, au creat modele similare. În cele din urmă, în anii 1930, companiile de pantofi din Statele Unite au început să-i numească pantofi în stil mocasin.

Mocasinii au parcurs un drum lung din anii 1930 și acum vin într-o gamă largă de modele. Există numeroase tipuri, și anume mocasini slip-on, mocasini cu șireturi, mocasini cu ciucuri, mocasini cu bordură și chiar mocasini cu toc înalt pentru femei.

Principalele caracteristici ale mocasinilor:
  • Mocasinii Penny sunt un tip obișnuit de mocasin care și-a câștigat numele datorită benzii de piele cu fante care este atașată de secțiunea superioară a pantofului. Slotul oferă suficient spațiu pentru un ban. Acest tip de mocasin este o alegere obișnuită a încălțămintei de lucru pentru bărbați, dar și pentru femei. Mocasinii Penny pentru femei au detalii de design mai delicate şi feminine decât cei făcuţi pentru bărbaţi.
  • Mocasinii cu toc înalt sunt o alegere minunată de pantof pentru femeile care lucrează într-un birou tradițional și trebuie să poarte îmbrăcăminte formală în fiecare zi. Acest tip de încălţăminte are aceleași detalii de design ca un mocasin tradițional, doar cu un toc ridicat în loc de unul plat. Mocasinii cu toc înalt au adesea mici detalii decorative, cum ar fi ciucuri sau cusături proeminente.
  • În timp ce mocasinii sunt o alegere populară de pantofi în rândul multor membri ai populației, persoanele în vârstă îi pot considera deosebit de convenabili. Acest lucru se datorează faptului că designul are doar un toc mic sau deloc și sunt extrem de uşor de încălţat şi foarte confortabili.

Moda femeilor a fost un element de bază în societatea noastră de mai mult timp decât îndrăznește cineva să spună. Unul dintre cele mai importante componente ale modei pentru femei sunt pantofii. Mulți oameni cred că este un clișeu să se gândească la pantofi și să le asocieze cu femei, dar tone de femei într-adevăr adoră pantofii.

Poate că unul dintre cele mai bune lucruri despre tipurile de pantofi pentru femei este că există atât de mulți. Acest fapt se dovedește a fi atât bucuria noastră, cât și pedeapsa noastră în timp ce ne plimbăm prin magazinul de pantofi, încercând să găsim perechea perfectă.:)

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!