De ce este bine să dăruim

De ce este bine să dăruim
Caritatea este actul de a extinde iubire şi bunătate faţă de ceilalţi în mod necondiţionat. Este un gest făcut din inimă, necondiţionat, în care o persoană dăruieşte, dar nu cere nimic în schimb.

Aceasta dăruire îi serveşte pe cei mai vulnerabili din societate şi ajută la asigurarea faptului că drepturile şi nevoile oamenilor sunt îndeplinite.

Există oameni care cred cu tărie că, caritatea ar trebui să înceapă acasă, iar alţii sunt de părere că acest act ar trebui să pornească din inimă. Cu toate cestea, caritatea provine din inima pe măsură ce simţiţi nevoia să dăruiţi, începe din inimă şi se extinde în cele din urmă asupra altora din societate.

Caritatea începe cu recunoaşterea interioară a nevoii de a arăta compasiune fată de ceilalţi , fie conştient, fie inconştient.

Toată lumea se confruntă cu probleme, nevoi şi necazuri în viaţă dar caritatea începe cu cei care învaţă să-şi minimizeze propriile probleme pentru a extinde compasiunea, bunătatea şi dragostea pentru a-i ajuta pe alţii.

Prin urmare, unii oameni îşi lasă în urmă propriile dureri pentru a uşura durerea altora.

Atunci când alegeţi să daruiti, s-ar putea să nu realizaţi că donarea către organizaţii de caritate va face mai mult decât să ajute cauza dumneavoastră preferată. Dăruirea vă poate oferi şi multe benefici personale. atunci cand alegeţi să donaţi unor organizaţii caritabile care sprijină oamenii care trăiesc în sărăcie, pledează pentru protejarea mediului, ajută animalele aflate în nevoie sau abordează alte probleme globale sau locale, este bine sa stiti ca  organizaţiile au nevoie de dumneavoastră pentru a-şi continua iniţiativele altruiste.
 

Aşadar, de ce oamenii dăruiesc în scopuri caritabile?

 

1. Caritatea valorifică puterea comunităţii.


Când oamenii se unesc, pot avea un impact major. Organizaţiile de caritate depind de persoanele care se angajează să ofere sume mici. În timp ce donaţiile de la grupuri mari sunt grozave, o comunitate căreia îi pasă de o organizaţie de caritate este esenţială deoarece aduce acele sume mici care se adună.



Puterea comunităţii demonstrează că, atunci când oamenilor le pasă şi se unesc schimbarea este mult mai posibilă. Acest lucru îi inspiră pe alţii din întreaga lume, încurajând astfel participarea la un act de caritate.
 

2. Caritatea învaţa generaţia următoare despre generozitate.


Dăruirea este un act altruist în care nu există profit financiar. Generozitatea creează o lume mai plină de compasiune, concentrată pe comunitate. Modelarea valorii generozităţii şi a abnegaţiei faţă de copii îi va determina să continue să ofere şi când vor fi adulţi. Acest lucru determină o schimbare şi o moştenire de bunătate.

 

3. Dăruirea promovează sentimentul de fericire.


Este un sentiment foarte plăcut când îi ajutăm pe alţii. Atunci când faceţi o donaţie către o organizaţie caritabilă, nu doar că îi ajutaţi să îşi continue munca vitală dar vă va îmbunătăţi şi starea emoţională. Aşa că, este un câştig de ambele părţi.
 

4. Experimentaţi beneficii pe tot parcursul vieţii atunci când oferiţi timpul dumneavoastră.


Dacă nu sunteţi în măsură să contribuiţi financiar, căutaţi alte modalităţi de a fi de ajutor, luaţi în considerare ideea de a vă oferi voluntar timpul.Veţi întâlni oameni noi care au aceleaşi idei, veţi învăţa noi abilităţi şi vă veţi putea implica în comunitatea care va susţine cauza. Este, de asemenea, o oportunitate grozavă de a întâlni oameni noi, cu gânduri similare, cărora le pasă de aceeaşi cauză.
 

5. Donarea vă oferă posibilitatea de a arăta recunoştinţa.


Oamenii sunt ocupaţi şi uneori poate fi uşor să uite să-şi arate recunoştinţa pentru tot ceea ce le-a fost oferit. Există foarte multe organizaţii caritabile care fac diverse activităţi în toată ţara.Când sunteţi gata să oferiţi şi căutaţi o organizaţie de caritate pe care să o susţineţi, vă puteţi aminti de tot ceea ce aveţi, iar actul de a dona în scopuri caritabile este o modalitate de a ne exprima recunoştinţă.



Astfel îi veţi inspira şi pe alţii să dăruiască cu generozitate. În cadrul familiei acest lucru creează o legătură strânsă, ajutând la consolidarea relaţiilor printr-un obiectiv comun care duce la o donaţie mai mare decât ar fi fost în mod individual.
 

6. Deveniţi informaţi.


Când vă gândiţi să faceţi o donaţie cel mai probabil veţi dori să cercetaţi cauza pe care doriţi să o susţineţi. Ca rezultat al acestei cercetări deveniţi mai educat cu privire la nedreptăţile sociale din întreaga lume. În plus, veţi fi expus la noi perspective şi opinii cu privire la subiecte despre care aţi fost anterior neinformat.

Acest lucru este important din mai multe motive, cum ar fi obţinerea unei mai bune înţelegeri a lumii şi a propriei comunităţi. Expunerea la diverse subiecte vă poate alimenta simţul scopului în viaţă şi poate contribui la soluţii şi la o lume mai bună.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!