Cum să vă măsurați dimensiunea pantofilor pentru o potrivire perfectă

Cum să vă măsurați dimensiunea pantofilor pentru o potrivire perfectă
Când vine vorba de confortul picioarelor, este crucial să purtați dimensiunea adecvată a pantofilor. Vă sfătuiesc să vă asigurați că achizitionati întotdeauna dimensiunea potrivită. S-ar putea să sune ciudat, dar mulți oameni poartă, fără să știe, dimensiunea greșită.

Statisticile spun că peste jumătate dintre adulți poartă pantofi cu lungimea sau latimea nepotrivita.

Potrivirea greșită poate provoca dureri și disconfort semnificativ, chiar dacă aveți încălțăminte confortabilă.

Citiți mai departe pentru a afla exact cum să măsurați dimensiunea piciorului.

Procesul de determinare a lungimii și lățimii picioarelor dumneavoastră este destul de simplu. Tot ce aveți nevoie este un pix, o bucată de hârtie și o riglă sau un centimetru.

Iată cum se măsoară mărimea pantofilor:
  1. Dacă purtați de obicei șosete cu pantofi, ar trebui să va masurati piciorul purtand șosete, iar dacă măsurați sandale sau alta încălțăminte pe care o veţi purta fără șosete, măsurați-vă piciorul gol.
  2. Puneți hârtia pe podea. Asigurați-vă că este o podea dură și plană - covorul nu va funcționa. Așezați piciorul pe coala de hartie drept si faceti tot posibilul sa nu il miscati pe toata durata procesului de masurare.
  3. Folosiți pixul pentru a trasa o linie în jurul întregului perimetru al piciorului. Asigurați-vă că pixul este îndreptat în jos pentru a vă asigura că liniile rămân pe exteriorul piciorului, fără a-l inclina sub degetele de la picioare. Repetați procesul cu celălalt picior. 
  4. Marcați cele mai lungi și mai largi puncte din fiecare parte a contururilor. Acesta va fi vârful exterior al celui mai lung deget de la picior, cel mai exterior punct al spatelui călcâiului și cele mai late margini ale piciorului. Folosind rigla sau centimetrul, măsurați cele mai lungi și mai late porțiuni ale ambelor picioare. 
  5. Măsurați de câteva ori pentru a vă asigura că numerele sunt exacte. Notati-va măsurătorile.
  6. De asemenea, vă recomandăm să vă înregistrați măsurătorile atât în inci, cât și în centimetri, deoarece diagramele de dimensionare a pantofilor utilizează diferite unități. În caz contrar, puteți face întotdeauna o căutare rapidă pe Google pentru a vă converti numerele de la centimetri la inci sau invers.
  7. Aceste numere vă vor ajuta să determinați dimensiunea pantofului. Ar trebui să înregistrați lungimea și lățimea piciorului pe ambele părți, dar dacă acestea variază ușor, alegeti-o pe cea mai mare.

Deoarece picioarele se pot modifica pe măsură ce inaintati in varsta, în timpul sarcinii, sau din cauza anumitor afecțiuni medicale, va recomandăm să faceti măsurători o dată la câțiva ani.


Cum să determinați dimensiunea pantofilor pe baza măsurătorilor


Acum, când aveți măsurătorile piciorului, vă puteți da seama ce mărime trebuie să purtați. Deși ar trebui să verificați întotdeauna diagrama mărimii pantofilor sau ghidul de potrivire a mărcii înainte de a cumpăra o pereche nouă, majoritatea se bazează pe aproximativ aceleași măsurători.



Un alt lucru de reținut este că o diagramă de dimensionare indică de obicei lungimea pantofului, nu lungimea piciorului pentru care se potrivește pantoful. Și, în general, măsurătorile dintr-un ghid de potrivire vă indică lungimea cavității interioare a pantofului.

Deși variază de la o persoană la alta, pantofii trebuie să fie cu aproximativ 0,6 inci mai lungi decât picioarele sau 1,5 centimetri. Când stai în picioare și te plimbi, lungimea suplimentară va fi dispersată în față și în spate.  

Dacă vă aflați între dimensiuni, vă recomandăm să alegeti un numar mai mare.

Optarea pentru un pantof mai mare nu va face o diferență uriașă în ceea ce privește potrivirea dar,  in general, va fi mai confortabilă.

 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!