Cum se sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului in intreaga lume

Cum se sarbatoreste Ziua Internationala a Copilului in intreaga lume
Ziua Internațională a Copilului este sărbătorită anual pe 1 iunie în diferite părți ale lumii, ca o inițiativă pentru bunăstarea și drepturile copiilor. Această zi este sărbătorită ca parte a unei cauze mai mari care doreşte a pune capăt abuzului asupra copiilor,a înceta nerespectarea drepturilor copiilor și, nu în ultimul rând, depune eforturi pentru a îmbunătăți viața copiilor din întreaga lume. A nu se confunda cu Ziua Universală a Copilului, care este sărbătorită în noiembrie. Ziua Internațională a Copilului este aproape identică cu omologul său, singura diferență fiind că este sărbătorită în iunie.

 Ziua Internațională a Copilului este o zi comemorativă în onoarea copiilor din întreaga lume. Sărbătorită ca parte a Proclamației din 1925 de la Geneva la Conferința Mondială pentru Bunăstarea Copilului, ziua este sărbătorită la date diferite în diferite părți ale lumii. Unele țări o sărbătoresc în iunie, altele în noiembrie, dar scopul zilei a fost întotdeauna același.

De la Revoluția Industrială și de la războaiele mondiale care au urmat, s-a observat ca au fost copii grav abuzați, asupriți și lipsiți de drepturile fundamentale ale omului. Fiind slabi și timizi, ei puteau fi forțați cu ușurință la opresiune și la activități nedrepte, lipsite de etică și imorale. Au fost exploatați și manipulați şi milioane dintre ei s-au dovedit a fi subnutriți. Toate aceste descoperiri au fost evidențiate în cadrul Conferinței de la Geneva și astfel liderii mondiali au decis să protejeze copiii din întreaga lume.

În țările dezvoltate ale vremii s-au luat măsuri imediate pentru îmbunătățirea condițiilor pentru copii, în timp ce în țările în curs de dezvoltare s-au strâns fonduri și s-au acordat donații de către agențiile donatoare pentru dezvoltarea socială a oamenilor și a copiilor din aceste locuri. Au fost organizate diverse campanii și au fost făcute apeluri sociale pentru ca voluntari să sosească și să ajute la dezvoltare.

Dintre aceste activități, principalele domenii cărora li s-a acordat cea mai mare importanță au fost educația copiilor, alimentația, activitățile de combatere a traficului de persoane, precum și stoparea muncii copiilor. Toate aceste inițiative combinate și o zi dedicată răspândirii conștientizării cu privire la protecția copilului și drepturile copilului a fost justificată și astfel, Ziua Internațională a Copilului a fost sărbătorită și sponsorizată la nivel global.

Ziua Internațională a Copilului în întreaga lume


În GermaniaÎn Germania, Ziua Internațională a Copilului se sărbătoreşte pe 1 iunie şi este cunoscută ca „Kindertag” . Din 1950, când sărbătoarea a fost observată pentru prima dată în țară, a devenit rapid un punct culminant al anului pentru copiii germani. În această zi, copiii primesc felicitări și cadouri de la părinți. De asemenea, participă la activități școlare speciale, cum ar fi excursii.

În ChinaŞi chinezii sărbătoresc Ziua Copilului tot pe 1 iunie. În acesta zi, se desfăşoară tot felul de activităţi specifice, iar numeroase destinații turistice, restaurante și cinematografe oferă copiilor reduceri sau intrarea gratuită. Adulţii, în special cei care lucrează pentru guvern,primesc câte o zi liberă de la serviciu astfel încât aceștia să poată avea mai mult timp cu copiii lor.
 
În VietnamZiua Internațională a Copilului este un prilej de bucurie şi relaxare şi pentru copiii din Vietnam. Unele familii aleg să stea acasă și să se joace, în timp ce unele merg la grădina zoologică sau iau masa la restaurantul preferat al copilului lor. Copiii participă, de asemenea, la spectacole speciale de muzică și dans în școli. Profesorii pot răsplăti elevii cu cadouri dacă au avut rezultate bune în timpul anului şcolar.

În PoloniaŞi în acesta tara, Ziua Copilului este sărbătorită în multe feluri. Școlile planifică frecvent evenimente speciale, încorporând de obicei concursuri sau jocuri atletice. Părinții petrec mai mult timp cu copiii lor, le  pregătesc mesele preferate sau le oferă jucării și bomboane. Ziua Copilului din Polonia este, de asemenea, o oportunitate excelentă pentru familii de a se bucura de activități în aer liber.

În RomâniaÎn ţara noastră, Ziua Copilului este sărbătorita pe 1 iunie şi considerată sărbătoare oficială din anul 2017. În această zi, copiii au liber de la scoală, iar unii părinţi de la serviciu.Cu ocazia acestei sărbători, se organizează tot felul de activităţi sportive şi interactive în fiecare oraş din ţară.Copiii primesc diploma de participare şi sunt răsplătiţi cu bunătăţi şi dulciuri.

Când sunt multe activităţi distractive pe ordinea de zi, nu este nimic mai bun decât să trageţi o fugă până la cel mai apropiat parc, la grădina zoologică sau să vă aranjaţi propria distracție în grădină. O pereche bună de pantofi sau sandale vă vor ajuta să păstrați picioarele micuților dumneavoastră confortabile, protejate și să arate bine, indiferent de locul în care vă hotărâţi să petreceţi Ziua Copilului.

Considerăm că fiecare copil merită să aibă parte de cele mai bune încălțări pentru a-și putea explora lumea și a se dezvolta într-un mod sănătos. În această zi deosebită, ne dedicăm în mod special copiilor și ne angajăm să le oferim pantofi de înaltă calitate, confortabili și siguri.

Incaltaminte copii - pana la -45% REDUCERE


Fiecare pereche de pantofi este proiectată cu atenție pentru a se potrivi nevoilor specifice ale copiilor în creștere, oferindu-le sprijin și protecție în timp ce își străbat drumul spre aventurile lor zilnice. Suntem mândri să jucăm un rol în creșterea și dezvoltarea copiilor, contribuind la fericirea lor și promovând un stil de viață activ și sănătos.

În Ziua Internațională a Copilului, sărbătorim frumusețea și inocența copilăriei și suntem dedicați să oferim cea mai bună încălțăminte pentru copii, pentru ca fiecare pas pe care îl fac să fie unul plin de bucurie și confort.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!