Cum sa ne bucuram de sezonul rece

Cum sa ne bucuram de sezonul rece
Iarna poate fi un anotimp oarecum neînţeles. În timp ce unii ar putea aștepta cu nerăbdare tărâmurile minunilor de iarnă şi sărbătorile, alții s-ar putea teme de acest anotimp din aceleași motive, în special cei care trăiesc într-un climat mai rece și se confruntă cu vremea mai aspră. Dar, chiar și oamenii care petrec lunile calde visând la zile mai reci își pot înrăutăți starea de spirit pe măsură ce zilele devin mai scurte și nopțile mai lungi.

De aceea, pe măsură ce sezonul se schimbă și iarna se îndreaptă spre noi, este esențial ca, indiferent de atitudinea noastră față de sezon, să găsim modalități de a ne bucura de iarnă și de a prioritiza bunăstarea noastră pentru a ne petrece următoarele câteva luni simțindu-ne cât mai fericiți. Pentru a vă ajuta să vă bucurați de această iarnă și de cele viitoare, în acest articol, vă vom împărtăși câteva sfaturi și trucuri durabile pentru a vă bucura de lunile de iarnă intrând în contact cu natura și urmând ritmurile naturale ale anotimpului.
 

Creaţi un mediu confortabil acasă


La bine și la rău, iarna este anotimpul în care totul se linişteşte. La urma urmei, multe animale, hibernează pentru a economisi energie și a supraviețui acestor luni mai întunecate. Deși nu vom reuşi să ocolim această perioadă în totalitate, putem, în schimb, să îmbrățișăm odihna și confortul în sezonul următor, creând o casă confortabilă.

În funcție de bugetul dumneavoastră, dar şi de timpul pe care îl aveți la dispoziție  sunteți liber să vă modificați casa, dar scopul este să adăugați căldură și confort spațiului de locuit . În ceea ce privește decorul, puteți cumpăra niște pături moi, covoare și perne de la magazinul preferat sau corpuri noi de iluminat cu lumini slabe plasate sub nivelul ochilor, cum ar fi lămpi de masă în loc de plafoniere.

Aducerea unor elemente naturale în casă, cum ar fi flori de sezon sau butași de ierburi, vă poate face, de asemenea, locul mai plăcut și mai confortabil, dându-i o notă organică încântătoare.

O altă modalitate ușoară de a crea o atmosferă primitoare acasă este să vă asiguraţi că miroase frumos. Pentru a realiza acest lucru, ventilați-vă casa în mod regulat pentru a elimina aerul viciat și mirosurile neplăcute și umpleți-vă locul de parfumul unei lumânări de sezon. Prin implementarea acestor modificări simple, puteți crea un mediu cald și primitor care va face nopțile mult mai plăcute.
 

Bucuraţi-vă mai mult de modă de iarnă


Moda poate fi un instrument puternic și foarte distractiv. Ținuta potrivită vă poate îmbunătăți starea de spirit și vă poate face entuziasmat de ziua care urmează. Același lucru este valabil și pentru sezoane, deoarece crearea de noi ținute pe care așteptați cu nerăbdare să le purtați în lunile următoare vă poate face, de asemenea, să staţi cu gândul la sezonul următor.

Găsirea echilibrului perfect între stil și căldură este vitală pentru a vă bucura cu adevărat de modă de iarnă, așa că îmbrăţişaţi straturile și texturile bogate și groase și nu uitaţi să vă distraţi cu accesorii de iarnă, cum ar fi pălării, mănuși și căști de urechi; nu numai pentru căldură, ci și pentru a oferi ținutelor un plus de dinamism.
 

Daţi hobby-urilor şi activităţilor preferate o şansă


Făcându-vă  timp pentru activități odihnitoare, vă puteţi maximiza bucuria din această perioadă a anului, deoarece iarna, cu vremea mai rece și zilele care se scurtează, este anotimpul perfect pentru a vă instala în relaxare și pentru a îmbrățișa confortul activităților confortabile în interior.

Chiar dacă aveţi tendința de a opta pentru activități mai active, în aer liber, puteți găsi totuși o distracție în interior mai relaxantă de care să vă bucuraţi în zilele mai reci ale anului. La urma urmei, există o mulțime de opțiuni: cititul, tricotatul, desenul sau vizionarea de filme vă pot spori bucuria de acest sezon confortabil.

O carte bună sau un film în acest sezon vă poate permite să evadați în lumi noi, fantastice. Pe de altă parte, activități precum croșetarea sau pictura pot ajuta la eliminarea stresului,fiind o sarcină liniștitoare, repetitivă, la sfârșitul căreia veţi ajunge cu un plus minunat, lucrat manual pentru casa.


Intraţi în ritmul naturii patrecand timp afară


Iarna are o frumusețe liniștitoare dar subestimată. Conectarea cu ritmul mai lent de iarnă al naturii petrecând timp în natură poate fi o modalitate minunată de a aprecia frumusețea blândă a sezonului și de a crea o apreciere mai profundă pentru lumea naturală.

Dacă vremea o permite, plimbările în cele mai apropiate parcuri, explorarea traseelor locale, plecarea într-o vacanță la munte sau pur și simplu bucuria primei  zăpezi vă poate ajuta să vă  liniştiţi sufletul, oferindu-vă șansa de a vă reconecta cu natura și de a observa.În aceste mici aventuri, cu siguranță nu vă veţi plictisi, deoarece, cu cerul lui lăptos, aerul parfumat și crocant și fulgii de zăpadă delicaţi, iarna vă oferă o mulțime de minuni naturale de care să vă bucuraţi.Pe lângă beneficiile sale pentru suflet, petrecerea timpului în aer liber vă aduce minții și corpului multe beneficii pentru sănătate pe tot parcursul anului, acționând în același timp ca un stimulent natural al dispoziției, reducând sentimentele de stres și anxietate. Așa că, luaţi-vă pantofii comozi de iarnă, îmbracă-ți eșarfa preferată, ieşiţi afară și lăsaţi natura să vă ajute să luaţi o pauză din agitația vieții de zi cu zi.
 

Bucuraţi-vă de frumuseţea meselor făcute în casă


Zilele de iarnă mai răcoroase și mai întunecate sunt momentul perfect pentru a vă răsfăța cu mese de casă, reconfortante și delicioase. Petrecerea timpului în bucătărie și experimentarea cu mâncăruri confortabile preparate cu produse de sezon este o modalitate fantastică de a intra în spiritul iernii în mod durabil și de a aprecia aromele copioase și tentante ale celui mai rece sezon.

Porniți aragazul, preîncălziți cuptorul și scoateți vesela preferată pentru a pregăti și a savura mâncăruri clasice din sezonul rece, cum ar fi ciorbele, supe și plăcinte sărate cu ingrediente de iarnă, cum ar fi rădăcinoase, dovlecei și verdeață
 

Faceţi-vă timp pentru a socializa şi a crea legături


În timpul sezonului mai rece, cuvântul „îngrijire de sine” ar putea evoca imagini de băi calde sau băuturi fierbinți savurate sub o pătură groasă și confortabilă. Dar, în timp ce o doză sănătoasă de odihna este vitală pentru a ne reîncărca bateriile după zile solicitante, socializarea și construirea de conexiuni sunt la fel de esențiale pentru bunăstarea noastră fizică și psihică, chiar și iarna.Oamenii, la urma urmei, sunt animale sociale, iar nevoia noastră de comunitate și prietenie nu scade atunci când temperaturile o fac. În ceea ce priveşte noile conexiuni, urmarea unor cursuri poate fi o modalitate excelentă de a vă face noi prieteni iarna, mai ales pentru cei care lucrează singuri sau de acasă.

Îmbrățișarea iernii și urmărirea ritmului ei natural ne pot ajuta să apreciem frumusețea și înțelepciunea Pământului și să ne reîncărcăm împreună cu restul lumii naturale, făcând din acesta un anotimp pe care îl putem primi cu brațele deschise. Sperăm că, cu aceste sfaturi și trucuri simple vă putem ajuta să creați o experiență de iarnă mai plăcută anul acesta.
 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!