Cum sa curatam incaltamintea din piele intoarsa

Cum sa curatam incaltamintea din piele intoarsa

În primul rând, ce este pielea întoarsă?


Pielea întoarsă este o formă de piele făcută din partea inferioară a pielii de animale.Ceea ce o face semnificativ diferită de cealaltă piele este suprafața alcătuită din fibre mici, ridicate, care sunt șlefuite pentru a crea o suprafață netedă, catifelată și moale la atingere.
 

Cât de rezistenţi sunt pantofii de piele întoarsă?


Pielea întoarsă este o țesătură foarte durabilă și rezistentă. Este realizată dintr-un strat mai subțire de piele decât cea standard, făcând-o mai flexibilă, dar mai puțin durabilă decât omologul său mai gros. Atunci când este îngrijită, cu curățare și protecție regulată, pielea întoarsă ar trebui să reziste la fel de mult ca pielea naturală.

 

O întrebare pe buzele multora dintre noi este dacă putem spăla încălţămintea din piele întoarsă?Nu, nu o puteți spăla. După cum spun experții, nu vă recomandăm să spălați pantofii de piele întoarsă, mai ales cu o mașină de spălat. Motivul principal este că materialul absoarbe apa foarte ușor şi astfel se pătează. Apa are calciu și magneziu, lăsând urme albe pe pantofi, făcându-i în felul acesta mai puțin măgulitori. Acum, după ce aţi citit explicaţia,  s-ar putea să vă întrebați și cum să curățați corect pantofii de piele întoarsă?

Probabil cunoaşteţi deja procedeul dacă deţineţi o pereche de pantofi de piele întoarsă. Suprafața catifelată a pantofilor este ca un magnet care atrage murdăria și diverse tipuri de pete, care vor face pantofii să arate murdari în timp. În plus, îngrijirea pantofilor de piele întoarsă nu se poate face în grabă, sau îi veţi strica. În acest articol, am compilat câteva reguli ușor de urmat  despre cum să curățați încălţămintea de piele întoarsă fără a provoca mai multe daune.


Instrumentele necesare


O perie

Investiția într-o perie de bună calitate, specială pentru pantofi, este esenţială. Genul acesta de perie este unul dintre cele mai importante instrumente atunci când vine vorba despre cum să curățați eficient pantofii, deoarece este excelentă pentru a îndepărta petele uscate, cum ar fi noroiul. După ce vă asiguraţi că pantofii sunt complet uscați, folosiți peria pentru a îndepărta ușor murdăria și noroiul cu mișcări mici, cu o mână ușoară. Dacă este necesar, periați pielea, dar terminați întotdeauna periajul în direcția firului natural pentru a-și menține finisajul neted.

Guma de şters

Pentru petele greu de tratat, cum ar fi petele de apă, uleiul și grăsimea, o gumă pentru piele de căprioară poate fi un instrument eficient pentru curățarea petelor. Pur și simplu frecați radiera la fel ca pe una standard pe orice semn, asigurându-vă că utilizați doar o cantitate moderată de presiune.

Soluţie de curăţat

Dacă periajul și curățarea petelor de pe pantofi nu a funcționat, următorul pas este să folosiţi un detergent special pentru pantofii de piele.
Detergentul funcţionează ca un şampon pentru a îndepărta orice pete dure. După ce v-ați periat pantofii, spălați-i cu o cârpă ușor umedă înainte de a pulveriza detergentul special de la o distanță de cel puțin 20 cm. Apoi, folosiți peria de piele întoarsă pentru a freca foarte ușor produsul în pantofi și ștergeți-i din nou cu o cârpă. Când pantofii sunt uscați, periați-i în direcția firului natural pentru a-l netezi.

Vezi accesorii de ingrijire si intretinere incaltaminte

Oțet alb și prosop de hârtie

Aţi vărsat din greșeală ceva lichid pe pantofii preţioşi de piele întoarsă? Oțetul alb și prosoapele de hârtie vin în ajutor! Turnați puțin oțet pe prosopul de hârtie și ștergeți ușor zona afectată și petele se vor desprinde cu siguranță. Pentru pete mai mari și mai severe, stratificați prosoapele de hârtie umezite cu oțet pe zonă și lăsați-le să stea câteva ore.

Amidon de porumb sau bicarbonat de sodiu

Îndepărtarea petelor de grăsime sau ulei de pe pantofii de piele întoarsă va fi mai ușoară cu ajutorul acestor ingrediente din bucătărie. Presărați niște pudră de amidon de porumb sau bicarbonat de sodiu pe zona pătată și lăsați-le să facă magia timp de câteva ore. Apoi periaţi ușor suprafața pentru a dezvălui pantofii fabuloşi!

Indiferent dacă alegeţi să folosiți un detergent special pentru piele întoarsă sau sunteţi un fan al ingredientelor de casă, ambele fac o treabă perfectă în a vă face pantofii de piele întoarsă să strălucească și să arate fabulos. În ceea ce ne privește, folosirea unui detergent special pentru piele întoarsă este cea mai bună opțiune, deoarece nu va deteriora materialul delicat.

Atâta timp cât cunoașteți metoda de curățare adecvată, nu contează ce soluție de curățare folosiți pentru pantofii din piele întoarsă.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!