Cum păstrezi cizmele peste vară

Cum păstrezi cizmele peste vară
Iarna este pe final si, in cateva zile, vom schimba oficial cizmele cu pantofii.

Nu stiu cum sarbatoriti voi primavara, pot sa va spun ca eu pe 1 Martie ( indiferent cum este vremea afara) aduc primavara in garderoba mea si port pantofi. Schimbarea garderobei vine la pachet cu o sesiune de curatenie si depozitare a incaltamintei de iarna.

Pentru a prelungi cat mai mult viata cizmelor si botinelor preferate, pe care va decideti sa le pastrati si pentru anul urmator, aveti cativa pasi de urmat.

Depozitarea lor este mai mult decat simpla punere a lor intr-un loc uitat in debara sau intr-un colt cat mai putin umblat din casa. Trebuie sa va asigurati ca sunt curatate, dezodorizate si ambalate corespunzator.
 

1️ Curatarea

Inainte de a va pune incaltamintea de iarna de-o parte pentru lunile care urmeaza, veti dori sa va asigurati ca este curata si uscata.

Curatarea nu se face la fel pentru fiecare tip de material. Pielea de căprioară, pielea naturala, cauciucul și materialele tratate special vor fi ingrijite in mod diferit. De aceea este o idee bună să păstrați instrucțiunile de îngrijire.

Cu toate acestea, dacă cizmele și pantofii de iarnă sunt impermeabili (așa cum ar trebui să fie), va trebui să urmați pașii de mai jos:

✔️ Pentru a elimina murdăria:

Primul lucru pe care vrei să-l faci, mai ales dacă cizmele tale de iarnă s-au umplut cu noroi sau murdărie, este să faci o precuratare. Dar înainte de a face asta, umpleți-vă cizmele cu ziare, cârpe curate sau un dispozitiv special care sa intinda materialul din care sunt facute .

Pentru a curăța fețele, folosiți o cârpă umedă. Pentru pielea intoarsa, pielea nubuck, folositi o perie cu fire moi si dese.

Pentru a curăța talpile, va recomand să puneti 1-2 centimetri de apă într-un vas larg și să așezati cizmele înăuntru câteva minute sau până când pietrele și murdăria generală se desprind. Asigurați-vă că numai tălpile sunt îmbibate. Uscați cu o cârpă sau lăsați să se usuce.

✔️ Pentru a elimina petele de sare:

După ce cizmele nu mai sunt murdare, este timpul să eliminați acele pete obositoare de sare. Acest lucru este de fapt destul de ușor. O puteti face cu o soluție de eliminare a sării amestecând 2 părți apă + 1 parte oțet și tamponând ușor acest amestec pe petele de sare cu o cârpă.
 

2️ Tratați și condiționați cizmele


Depozitarea cizmelor pe perioada verii înseamnă, de asemenea, acordarea de îngrijire adecvată înainte de a le împacheta. Pielea necesită cea mai mare îngrijire și există o mulțime de produse excelente pentru hidratarea si revigorarea materialului.
 

3️ Reparați-vă incaltamintea de iarnă


Dacă observați rupturi pe materialul superior al cizmelor sau flecurile si talpile încep să se subtieze, reparați-le la cizmarul din cartier. Tălpile exterioare sunt cel mai important element, deoarece după o anumită  uzură nu le veți mai putea salva.
 

4️ Deodorizează-ți cizmele și pantofii de iarnă


De ce sa nu trecem peste aceasta etapa importanta? Pentru că nu cred ca vreti sa pastrati o pereche de pantofi care miros urat. Iată deci câteva sfaturi:

Începeți cu branțurile și scoateți-le. Dacă se pot spăla, urmați instrucțiunile producătorului. Dacă sunt deteriorate, va trebui să le înlocuiți.

Consultați site-ul web al mărcii pentru a cumpăra branțuri de schimb sau cumpărați altele similare.


Puteți găsi o mare varietate de produse pentru a elimina mirosul in categoriile de intretinere a site-urilor de vanzare pantofi. 
 

5️ Cum să vă depozitati cizmele de iarnă


Acum, când cizmele tale sunt curate și frumos mirositoare, este timpul să le depozitezi pentru câteva luni. Nu subestima acest proces! În primul rând, veti dori să vă asigurați că pantofii și cizmele de iarnă își vor păstra forma. Puteți face acest lucru cu un cost minim, folosind hârtie mototolită, sau investiti in niste suporti si calapoade pentru mentinerea formei.
 

6️ Unde să depozitați cizmele de iarnă


Personal îmi păstrez toate cutiile de pantofi - soluția perfectă de depozitare. Cu toate acestea, dacă nu aveți niciuna, acoperiți-vă cizmele fie cu o cârpă de bumbac, fie așezați-le în pungi de plastic curate. Acest lucru le va proteja de praf. Puteți cumpăra, de asemenea, cutii pentru pastrat incaltamintea de la diverse magazine cu departamente de depozitare.

Cutiile vă permit să le depozitați cu ușurință în dulap, sub pat sau... oriunde.

Asigurați-vă că depozitați incaltamintea de iarnă într-un loc răcoros și uscat și într-un recipient unde pot respira. Ultimul lucru pe care doriți să-l faceți este să le depozitați într-un subsol umed și cu risc de  mucegai.

Da, parcurgerea etapelor despre cum se păstrează cizmele și pantofii de iarnă poate fi obositor, dar merită. Nu numai că încălțămintea va fi întreținută și depozitată în mod corespunzător dar vă va păstra pantofii preferați mai mult timp.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!