Cum este sarbatorita Ziua Internationala a Femeii in intreaga lume?

Cum este sarbatorita Ziua Internationala a Femeii in intreaga lume?
Ziua Internațională a Femeii este o sărbătoare globală celebrată anual pe 8 martie, ca punct focal în mișcarea pentru drepturile femeii, atrăgând atenția asupra unor probleme precum egalitatea de gen, drepturile reproductive și violența, abuzul împotriva femeilor.

Iniţial, Ziua Internaţională a Femeii a apărut din mișcările muncitorești din America de Nord și Europa la începutul secolului al XX-lea. Cea mai veche versiune ar fi fost o „Ziua Femeii” organizată de Partidul Socialist al Americii în New York City la 28 februarie 1909. Acest lucru i-a inspirat pe delegații germani la Conferința Internațională a Femeilor Socialiste din 1910 să propună ca o„ Zi Specială a Femeii” să fie organizată anual, deși fără o dată stabilită; anul următor au avut loc primele demonstrații și comemorări ale Zilei Internaționale a Femeii în toată Europa.

După ce femeile au câștigat votul în Rusia sovietică în 1917 (începutul Revoluției din februarie),Ziua Internaţională a Femeii a fost făcută sărbătoare națională pe 8 martie. Sărbătoarea a fost asociată cu mișcările și guvernele de extremă stângă până la adoptarea sa de către mișcarea feministă globală la sfârșitul anilor 1960. Astfel, a devenit o sărbătoare generală la nivel mondial după adoptarea sa de către Națiunile Unite în 1977.

Ziua Internațională a Femeii este comemorată într-o varietate de moduri în întreaga lume; este o sărbătoare publică în mai multe țări și este respectată social sau local în altele pentru a celebra și promova realizările femeilor.
 

Culorile Zilei Internaționale a Femeii


În 1908, Uniunea Socială și Politică a Femeilor din Regatul Unit a creat culorile Zilei Internaționale a Femeii, care sunt violet, verde și alb. Violetul este culoarea dreptății și a demnității. Verdele este culoarea speranței, iar albul este o noțiune controversată care denotă puritate.
 

Cum este sărbătorită Ziua Internațională a Femeii în întreaga lume


Ziua Internațională a Femeii este o sărbătoare oficială în mai multe locuri și este observată pe scară largă în multe altele. În funcție de locul în care vă aflați, sărbătorile variază de la oferirea și primirea de cadouri până la demonstrații politice și proteste.
 

1. Italia


Pe 8 martie, femeilor li se dau în mod tradițional ciorchine de mimoze mici și galbene; simbolul ales al Zilei Internaționale a Femeii în această țară. De asemenea, văzută ca o sărbătoare ce simbolizează puterea feminină,se obişnuieşte ca femeile să-și dăruiască una alteia izvoare de mimoze ca semn al solidarității feminine. (Fiind o țară orientată spre mâncare, veți găsi prăjituri create cu culori galbene vibrante, care să semene cu floarea!)
 

2. Statele Unite ale Americii


Ziua Internațională a Femeii nu este o sărbătoare oficială în Statele Unite, deși lună martie este cunoscută drept Luna istoriei femeilor; o perioadă de timp pentru a atrage atenția asupra realizărilor femeilor de-a lungul istoriei, atât din trecut, cât și din zilele noastre. Chiar pe 8 martie, capitalele găzduiesc mitinguri, conferințe și evenimente de afaceri care reunesc conversații și lideri de gândire în jurul subiectului.
 

3.România


În Romania, Ziua Internațională a Femeii este sărbătorită într-un mod similar cu Ziua Mamei, oferind un motiv pentru oameni, în special bărbați, să dăruiască flori şi cadouri femeilor din viaţa lor, fie că este vorba despre mame, sotii, college,fiicelor, etc.
 

4. Rusia


8 martie este sărbătoare națională în Rusia. Această sărbătoare a luat naștere ca o comemorare politică a luptei femeilor din întreaga lume pentru drepturi egale, egalitate deplină cu bărbații, democrație și pace.

Cel mai obișnuit mod în care rușii comemorează această zi este să facă o vizită familiei, să ia cina și un pahar de șampanie.Bărbaţii şi femeile oferă flori, ciocolată, cărți poștale și alte cadouri plăcute mamelor, soțiilor, bunicilor, surorilor și fiicelor lor. Pe 8 martie, florile sunt cel mai frecvent cadou, mimozele galbene și trandafirii fiind cele mai populare.
 

5. China


În timp ce Ziua Fetei este 7 martie în China, țara a recunoscut Ziua Internațională a Femeii din 1949. Pe 8 martie, angajatorii sunt încurajați – deși nu sunt obligați – să acorde personalului lor o jumătate de zi liberă. Cu toate acestea, există și o latură comercială puternic înrădăcinată în ziua de azi, în care bărbații sunt încurajați să cumpere cadouri pentru femeile din viața lor.
 

6. Australia


Australienii au marcat Ziua Internațională a Femeii de zeci de ani, deși marșurile au devenit deosebit de răspândite de la începutul anilor 1970. Ziua în sine se desfășoară în toată țara cu o varietate de discuții, mic dejun și evenimente cu femei influenţe din domeniile lor, vorbind în public pentru a cere mai multă reprezentare, egalitate și diversitate la nivel general.
 

7. Spania


După succesul neașteptat de mare al grevei generale din Spania din 2018, în care peste 5 milioane de oameni au ieșit timp de 24 de ore la proteste, țara continuă să iasă în stradă. În timp ce o grevă în masă nu este neapărat punctul central al viitoarelor Zile Internaționale a Femeii, poporul spaniol este clar în scopul său de a se concentra tot mai mult pe drepturile femeilor și fetelor.
 

8. Polonia


Până la cel de-al Doilea Război Mondial, Ziua Femeii a fost folosită de guvernele socialiste din Polonia pentru a promova imaginea unei femei ca lider al muncii care își susține țara.Cel mai des le erau oferite femeilor garoafe și alte obiecte care erau greu de găsit la acea vreme, cum ar fi colanții, prosoapele sau cafeaua. Laleaua este cel mai popular cadou de astăzi. Femeile se pot aștepta în mod normal să primească o lalea simbolică atunci când întâlnesc bărbați în această zi, fie că este vorba despre șeful, coleg, prieten său părinte.

Deși este sărbătorită diferit în întreaga lume, Ziua Internațională a Femeii are același scop - o zi pentru a sărbători realizările femeilor și a promova egalitatea de gen.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!