Beneficiile călătoriilor: De ce ar trebui să călătorim mai mult!

Beneficiile călătoriilor: De ce ar trebui să călătorim mai mult!
Tot auzim în jurul nostru cât de important este să călătorim. Dar de ce oamenii călătoresc?

Răspunsul este simplu: iubim să facem asta! Ne bucurăm de micul dejun lent, de plimbările lungi, de noile experienţe, locuri, oameni şi amintiri. Călătoriile ne fac să ne simţim în viaţă .
 

Dar care sunt avantajele călătoriilor?


Oamenii de ştiinţă au demonstrat că a călătorii este benefic atât pentru corp cât şi pentru minte. Când călătoriţi, acordaţi importanță întregului proces de planificare şi explorare şi nu doar călătoriei în sine.

Iar, când vă daţi seama cum beneficiile călătoriilor pot face minuni pentru dumneavoastră, cu siguranţă veţi avea motivaţia necesară să vă faceţi bagajul şi să începeţi să o faceţi cât mai mult.

Există atât de multe avantaje în spatele unei călătorii, dar dacă încă mai aveţi nevoie de motive, vă invităm să aflaţi principalele beneficii ale călătoriilor în lume.
 

1.Beneficii pentru sănătate



Îmbunătăţirea stării de bine este unul dintre beneficiile fundamentale ale călătoriilor. Ele ajută la scăderea riscului de atac de cord şi anxietate, în timp ce ne dezvolta sănătatea creierului.

Unul dintre beneficiile pentru sănătate este că, atunci când vizitati ţinuturi noi, apăsaţi un buton de repornire pentru corpul şi mintea dumneavoastră, ceea ce aduce energie proaspătă atunci când vă întoarceţi la activităţile obişnuite.

Vă menţineţi în formă fizică fiind activ în călătorie, explorând natura, făcând drumeţii sau explorând pieţele locale.Un corp sănătos înseamnă o minte sănătoasă iar stimularea pe care o obţineţi din călătorii vă poate creşte productivitatea şi eficacitatea în viaţa de zi cu zi.

Explorarea unui loc nou, încercarea de lucruri noi şi împingerea în afara zonei de confort pot creşte nivelul de dopamina din creier. Acest lucru va contribui la modul în care ne străduim, ne concentrăm asupra lucrurilor şi găsim oportunităţi interesante.

Ţineţi minte: Călătoriile şi schimbarea locului dau o nouă vigoare minţii!
 

2.Călătoriile îmbunătăţesc comunicarea şi abilitatea de a vorbi în multe limbi



Unor oameni le place ideea de a călători, deoarece le permite să cunoască oameni noi din toate categoriile sociale.A comunica cu oameni noi şi a obţine noi perspective va schimba modul în care cineva percepe lumea şi va fi uşor implicat în diferite subiecte de conversaţie.

Călătoriile ajută la consolidarea atât a abilitaţilor de comunicare cât şi a celor sociale, deoarece sunteţi expus diferitelor culturi şi puncte de vedere. Acest beneficiu poate fi aplicat atât în viaţa personală cât şi în cea profesională.

Când plecaţi într-o nouă parte a ţării sau a lumii înseamnă că ieşiţi în afara zonei de confort. Totul este nou şi captivant pentru dumneavoastră. Avantajul acestui lucru este că sunteţi dornic şi deschis la idei şi concepte noi, ceea ce va duce la dorinţa de a vă deschide mintea şi de a vă exersa abilităţile personale, indiferent dacă sunteţi însoţit sau nu în călătorie.

Când plecaţi într-o ţară nouă există situaţii în care ar trebui să folosiţi nu doar comunicarea verbală cât şi alte moduri de a vă exprima. Indiferent dacă cereţi indicaţii, cumpăraţi ingrediente de la o piaţă locală sau aveţi o conversaţie cu un localnic, fiţi pregătiţi să folosiţi abilităţile limbajului corporal.
 

3.Călătoriile aduc pacea interioară, calmează mintea şi încurajează sentimentele pozitive



Atunci când mergem în vacanţă avem tendinţa să fim stimulați, prezenţi în momentul de faţă, ceea ce ne aduce cu un pas mai aproape de atingerea sănătăţii mentale.

Călătoriile ne permit deconectarea de oameni şi tehnologie şi asta duce la conectarea cu propria minte şi cu sinele, ceea ce conduce la pacea interioară.

Fie că vorbim de călătoriile în ţara sau în afara ei, călătorii ies din habitatul lor şi se expun la alte condiţii de viaţă. Astfel descoperim cât de recunoscători suntem pentru viaţa noastră şi realizăm că ceea ce avem ar putea fi ceea ce alţii îşi doresc.

Aşadar, aprecirea pentru fiecare lucru mic din viaţă este într-un fel sau altul un drum spre fericire.
 

4.Călătoriile ne schimbă atitudinea faţă de viaţă şi de oameni într-un mod mai pozitiv



Observăm lucrurile dintr-o perspectivă mai largă atunci când mintea este deschisă către lumea exterioară. Călătoriile ne ajută să îmbrăţişăm mai mult diferenţele culturale şi sociale atunci când ne scufundăm într-un mediu diferit, cu oameni noi.
 

5.Călătoriile măresc creativitatea prin experienţe



Aţi fi tentaţi să întrebaţi ce legătură au călătoriile cu creativitatea. În primul rând se asociază cu sentimentul de fi inovator.

Atunci când călătorim, încercăm bucătăriile locale pe care probabil nu le-am fi încercat niciodată, ne expunem la noi obiceiuri şi culturi şi facem cunoştinţă cu idei şi credinţe nefamiliare.

Acest lucru stimulează creativitatea în gândire şi în metodele de a gestiona anumite situaţii. Ne este mai uşor să găsim idei noi atunci când pășim în afara zonei de confort. Dacă suntem puşi în “cutie”, cum putem gândi în afara ei.

Călătoriile ne ajută la creativitate dar ne îmbunătăţesc şi capacitatea cognitivă, denumită uneori inteligența generală. Aceasta include capacitatea de a raţiona, planifica, rezolva probleme, gândi abstract, înţelege idei complexe, învăţa rapid şi din experienţă.
 

6.Călătoriile cresc toleranţa pentru diferiţi oameni şi culturile lor



Călătoriile înseamnă mai mult decât experimentarea unor locuri noi. Vă permit să deveniţi mai tolerant şi mai deschis faţă de noi culturi şi oameni. Este o oportunitate grozavă de a intra în legătură cu localnicii şi cu alţi oameni cu gânduri similare din întreaga lume.
 

7.Călătoriile ne învaţă să apreciem şi să preţuim diversitatea culturală, tradiţiile şi înfăţişările



Călătorind obţineţi educaţie din viaţa reală. Educaţia din viaţa reală vine de la sine atunci când călătoriţi. Gândiţi-vă când plănuiţi pentru o călătorie, când rezolvaţi o problemă sau întâlniţi o situaţie în care trebuie să folosiţi limbajul corpului pentru a comunica.

Pe măsură ce învăţaţi din propriile experienţe vă puteţi “echipa” cu cele învăţate pentru a le folosi pe termen lung.

Ceea ce învăţăm din cărţi este grozav dar călătoriile ne oferă şansa să învăţăm lucruri noi în fiecare zi. Începeţi să învăţaţi chiar din momentul în care păşiţi în afară hotelului. Lucruri simple, cum ar fi salutul sau o conversaţie între doi localnici; toate acestea vă pot spune multe despre cultura lor.

În plus, călătoriile ne învaţă că eşecurile se pot transforma în lecţii practice grozave.Vă puteţi lovi de bariera lingvistică şi să faceţi greşeli, dar până la urmă, orice greşeală este o oportunitate de învăţare.
 

8.Călătoriile creează amintiri



Obişnuiţi să faceţi poze sau să colecţionaţi suveniruri atunci când călătoriţi? Dacă nu, vă sfătuim să începeţi să o faceţi deoarece acest lucru poate fi benefic şi valoros pentru dumneavoastră.

Pozele, ca şi video-urile, fie ele păstrate în telefon sau postate pe social media, vă pot aminti de momentele frumoase petrecute în călătorii. Chiar şi un obiect vă poate trezi amintiri şi sentimente plăcute.

Amintirile din călătorii sunt legate de emoţii pozitive, de un lucru nou încercat sau de un loc nou care vă fac să vă identificaţi cu cei din jurul dumneavoastră.

Atunci când călătoriţi  în grup, se crează o legătură şi mai puternică, creându-se astfel amintiri noi ce durează o viaţă. De aceea călătoriile împreună cu familia ori prietenii pot fi o şansă minunată de a forma noi legături.
 

9.Călătoriile reduc stresul şi uşurează anxietatea



Când alegeţi să abandonaţi munca de zi cu zi şi să călătoriţi vă oferiţi şansă de a fi mai conectat cu natura. Aerul curat şi soarele sunt un beneficiu pentru sănătate, aerul proaspăt stimulează oxigenarea corpului iar soarele vă oferă din plin Vitamina D.

Fiind conectat la aceste elemente din natură vă simţiţi mai calm, lucru ce ajută la stres şi anxietate. Activităţile aventuroase fie că vorbim despre drumeţii, ciclism, alpinism sau scufundări vă ajută la reducerea stresului şi la înlăturarea depresiei.

Aşa că, lăsaţi deoparte grijile zilnice şi plecaţi în excursie să luaţi o gură de aer!


10.Călătoriile ne ajută să vedem cât de frumos dar şi fragil este Pământul



Ne deschid ochii către minunile uluitoare ale Pământului mai ales când sunt văzute cu proprii ochi. Călătorii lumii sunt oameni care au fost martori la diversitatea naturii şi a vieţii sălbatice dar şi la cât de fragil poate fi Pământul.

Ne oferă responsabilitatea de a proteja planeta, să conştientizăm mediul înconjurător şi şansa de a construi un viitor mai durabil şi mai bun pentru noi toţi.

Călătorind realizăm că lumea este un loc minunat care merită toată atenţia noastră. Astfel, vă veţi îmbunătăţi starea de spirit, veţi fi expus la noi experienţe, vă veţi întări mintea şi corpul, veţi elimina stresul şi multe altele!

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!