Back to school: 3 greşeli de evitat atunci când cumpăraţi pantofii pentru şcoală

Back to school: 3 greşeli de evitat atunci când cumpăraţi pantofii pentru şcoală
Nu este o noutate faptul că picioarele copiilor sunt în permanentă schimbare. Pantofii de şcoală pe care îi poartă trebuie să fie rezistenţi, să ofere suport şi să se potrivească ca mărime, permiţând în acelaşi timp piciorului să crească.

Este perioada în care ne orientăm atenţia către încălţămintea pentru şcoală şi în care ne pregătim copiii pentru începerea anului școlar.

Este foarte importantă încălțămintea școlarilor, pentru că anul trecut școala s-a făcut online, dar acum revenim la normal. Copiii noștri vor fi nevoiți să stea încălțați, cel puțin 4 ore.

Imaginați-vă cât de inconfortabil vă simțiți când vă plimbați cu o pereche de pantofi nepotrivita. Nu numai că vă dor picioarele, dar vă este greu să rămâneți concentrat în activități când sunteți dernjat de dureri de picioare.

Acum gândiți-vă cum trebuie să se simtă copiii când  se joaca,  studiaza și  interacționeaza cu alți copii în timp ce poartă pantofii nepotriviti.

Iată câteva greşeli des întâlnite dar pe care le puteţi evita când achiziționați încălțămintea pentru școală.

1. Cumpărați pantofii pentru şcoală în ideea că ei vor rezista tot anul.

Pantofii de şcoală nu numai că sunt purtaţi în fiecare zi dar sunt şi călcaţi, juliţi, stropiţi sau îngropaţi în nisip. În momentul în care s-au uzat aceştia trebuie înlocuiţi imediat.

tenesi big star
Tenisi barbatesti din material textil, rosu 140,00 Lei 60,00 Lei

Picioarele copiilor trebuie măsurate corect în momentul în care le cumpăraţi noi încălţări. Nu este neobişnuit pentru un copil să aibă un puseu de creştere. Acest lucru poate însemna că trebuie să le cumpăraţi pantofi şi pe parcursul anului şcolar.

2. Parerea copilului este neglijata în alegerea încălțămintei

Aţi lăsa pe cineva să vă cumpere pantofi în locul dumneavoastră, fără să vedeți modelul? Cu siguranţă nu.

În zilele noastre este foarte important să avem copii cât mai independenți, care pot și sunt lăsați să-și exprime părerea, chiar dacă vorbim despre culoarea unei perechi de sneakersi. 

paolo botticelli adidasi
Pantofi sport dama, din material textil, Paolo Botticelli 190,00 Lei 133,00 Lei

De asemenea, sfaturile profesioniste ale vânzătorului ne asigură în calitate de părinţi că nu facem mai mult rău decât bine, când alegem încălțămintea de copii. Asiguraţi-vă că vânzătorul vă îndrumă corect, deoarece un pantof nepotrivit în lăţime şi lungime poate dăuna piciorului copilului.

Personalul nostru vă poate oferi toată consultanța necesară, atât online cât și în magazin, pentru ca dumneavoastră să achiziționați perechea potrivită pentru școală.

3. Nu cumpăraţi pentru şcoală pantofi recomandati pentru timpul liber

Sneakersii pot fi potriviţi, dar nu sunt de purtat în fiecare zi. Balerinii ar putea fi o alegere bună dar nu şi pentru timpul petrecut în pauze în curtea şcolii.

La școală sunt de evitat pantofii cu toc înalt. Sfatul acesta este în special pentru adolescenții de varste mai mari care preferă să se îmbrace mai casual. Picioarele adolescenților se dezvoltă continuu până la vârsta de 20 de ani, așa că purtarea regulată a tocurilor înalte poate afecta semnificativ dezvoltarea picioarelor fiicelor dumneavoastră.

pikolinos pantofi
Pantofi casual, stil blucher, Pikolinos Sitges 499,00 Lei 399,00 Lei

Câteva ponturi utile atunci când alegem pantofii pentru școală:
  1. Lungimea pantofului ar trebui să fie mai mare cu 10-15mm faţă de degetul mare, lucru necesar pentru funcţiile normale ale piciorului.
  2. Călcâiul ar trebui să aibă o bază lată şi să fie dintr-un material ce absoarbe şocul
  3. Este necesar ca pantoful să se potrivească perfect astfel încât acesta să nu scape din picior
  4. Pielea şi materialele naturale sunt cele mai potrivite pentru copilul dumneavoastră
  5. Verificaţi interiorul de cusături sau altceva ce ar putea irita pielea
  6. Asiguraţi-vă că pantofii nu sunt prea grei sau prea rigizi pentru picioarele mici
  7. Pantoful ar trebui să se îndoaie exact unde se îndoaie şi piciorul
  8. Evitaţi pantofii cu călcâiul gol; şireturile, scaiul, cataramele vor fi mai sigure, oferind suport picioarelor, evitându-se astfel julirea inutilă a acestora

Nu uitaţi că şi pantofii noi pot cauza bătături. De regulă picioarele copiilor sunt mai umede şi interiorul pantofului poate fi o sursă a infecţiei. Aşadar, asiguraţi-vă că orice bătătură este curăţată şi acoperită cu un plasture.

Este posibil ca copiilor mai mari să le fie jenă de dumneavoastră, aşa că nu vă sfiiţi să le verificaţi picioarele din când în când.

Important este să nu așteptați primul clopoțel ca să cumpărați! La noi găsiți in categoria Back to School, pantofii necesari orele de curs, la cele mai bune prețuri.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!