10 paşi simpli pentru o piele impecabilă pe durata verii

10 paşi simpli pentru o piele impecabilă pe durata verii
Vara este momentul să vă planificați vacanțele la plajă și să vă distrați sub soare. Cu toate acestea, este și timpul să vă schimbați rutina de îngrijire a pielii. Așadar, nu vă mai întrebați cum să obțineți o piele strălucitoare vara, deoarece suntem aici pentru a vă ajuta să vă stabiliți rutina de îngrijire a pielii de vară.

Este vital să vă protejați, să hrăniți și să vă hidratați pielea pentru a o menține strălucitoare în timpul verii. Prin urmare, sfaturile acoperă îngrijirea pielii, dieta dar și schimbările stilului de viață.

Căldura arzătoare a verii poate fi neiertătoare pentru pielea noastră. Poluarea, soarele intens de vară, căldura și umiditatea cauzează multe probleme ale pielii. Bronzul, pete uscate, glandele sebacee hiperactive, arsuri solare, pigmentare, pete și acnee - acestea sunt câteva probleme cu care vă puteți confrunta în timpul verii.

De aceea trebuie să aveţi grijă de pielea dumneavoastră în acest sezon. De asemenea, trebuie să vă actualizați produsele și rutina de îngrijire a pielii în funcție de schimbarea anotimpurilor. Mai jos, am enumerat câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont pentru o bună îngrijire a pielii.
 

1.Protejaţi pielea de razele UV


Primul și cel mai important lucru de făcut pentru o piele impecabilă de vară este să vă protejaţi de razele UV.

Protecția solară vine sub diferite forme, cum ar fi:
 
  • Evitați să ieșiți afară (sau să petreceți prea mult timp) când razele UV ale soarelui sunt la maxim, între orele 10:00 și 14:00.
  • Aplicați o protecție solară chiar și atunci când nu mergeți încă la plajă. Acesta este locul în care majoritatea oamenilor fac greșeli; aplică protecție solară când ajung pe plajă. Razele UV nu funcționează așa. Aplicați crema de protecție solară cu 15-20 de minute înainte de a ieși, indiferent de locul spre care vă îndreptăţi.
  • Cumpărați balsamuri de buze cu SPF pentru a vă proteja buzele.
  • Purtați haine cu factor de protecție ultravioletă (UPF).
  • Purtați ochelari de soare, sunt stilați și practici.


2.Hidrataţi pielea


S-ar putea să vă aflați în vacanța de vară, dar rutina de îngrijire a pielii ar trebui să aibă zero zile libere. Pe lângă un demachiant delicat, asigurați-vă că nu lăsați deoparte crema hidratantă atât pentru față, cât și pentru corp.

Este ușor să presupunem că zilele de vară nu necesită cu adevărat cremă hidratantă, dar aceasta este o greșeală. Soarele de vară vă poate deteriora și deshidrata pielea făcându-o terna, aspra la atingere, fără semne de hrănire.


Totuși, rețineți că în zilele de vară ar trebui să optați pentru o cremă hidratantă pe bază de apă. Produsele pe bază de ulei vă pot înfunda porii și pot duce la erupții.
 

3.Rămâneţi hidrataţi


Temperaturile ridicate și petrecerea mai mult timp în aer liber vă pot deteriora pielea, așa cum am menționat, dar pot duce și la deshidratare internă. Ca urmare, este posibil să aveți dureri de cap și amețeală. Pentru a preveni acest lucru, se recomandă să beți opt pahare de apă pe tot parcursul zilei. În plus, apa elimină toxinele din organism, prevenind astfel diverse boli. Ține cont de faptul că tot ceea ce se întâmplă în corpul nostru se reflectă asupra pielii.



Un alt motiv pentru a bea mai multă apă în această vară (și în general) este că aportul mai mare de apă are un impact pozitiv asupra fiziologiei pielii prin hidratare și comportament biochimic, potrivit unui studiu de specialitate.Acest studiu a confirmat doar ceea ce dermatologii și oamenii de știință deja speculau - că menținerea hidratării pe tot parcursul zilei are efecte favorabile asupra sănătății pielii.
 

4.Nu uitaţi de picioare


Sandale romane, sandale „obișnuite”, șlapi, iar lista încălțămintei de vară continuă. De aceea este atât de păcat când nu găsim sfaturi și trucuri utile pentru cele mai frumoase picioare de vară, pentru a ne asigura că pielea delicată de pe picioarele noastre va arăta impecabil.

Să schimbăm asta cu câteva lucruri practice pe care le puteți face pentru picioare super netede și minunate:
 
  • Evitați tăierea părților laterale ale unghiilor pentru a evita problema unghiilor incarnate.
  • Înmuiați picioarele în apă caldă timp de 10 minute și îndepărtați pielea uscată cu piatră ponce sau pilă pentru picioare,apoi aplicați cremă hidratantă.
  • Hidrataţi-vă picioarele zilnic.
  • Folositi un exfoliant pentru picioare.
  • Aplicați protecție solară și pe picioare.


5.Protejaţi-vă părul înainte şi după expunerea la soare.


Este timpul să facem câteva schimbări în această vară! Asigurați-vă că vă protejați părul înainte și după expunerea la soare. La fel ca fata şi corpul, soarele vă poate deteriora părul şi scalpul. Ca rezultat, părul arată uscat, lipsit de viață, decolorat și așa mai departe.

Veți avea o protecție completă cu această rutină eficientă de îngrijire a părului:
 
  • Evitați prea multă vopsire și alte tratamente chimice pentru păr pentru a preveni uscarea părului și a scalpului.
  • Nu vă spălați părul în fiecare zi.
  • Faceți din balsamul pentru clătire cel mai bun prieten al dumneavoastră, chiar mai bun dacă vine cu SPF, care vă va proteja și scalpul și părul.
  • NU vă șamponați niciodată părul înainte de a merge la înot.
  • Evitați tratarea termică a părului în zilele toride de vară.
  • Optează pentru produse destinate părului vopsit pentru a trata culoarea și a preveni estomparea acesteia.
  • Pentru a vă trata părul după expunerea la soare, aplicați un balsam  pe zonele uscate și încrețite, înfășurați un prosop sau o husă de plastic și mergeți la culcare.
  • Folosiți o eșarfă sau o pălărie pentru a vă acoperi capul în timp ce sunteți afară.
  • Purtați părul în stiluri libere și confortabile.
  • O altă modalitate utilă de a trata părul după expunerea la soare este tratamentul cu ulei fierbinte. Puteți folosi ulei de avocado, nucă de cocos sau de măsline și îl puteți aplica după șamponare de la vârfuri până la rădăcini. Clătiți și aplicaţi balsam ca de obicei. Acest lucru vă va hidrata părul fără să-l  îngraşe.
  • Folosiți pieptene cu dinți largi în loc de perie.


6.Calmaţi pielea după expunearea la soare


Să petreceţi toată ziua pe nisip făcând plajă, înotând sau făcând castele de nisip cu cei mici poate fi prea greu pentru pielea dumneavoastră. Uneori uitați să reaplicati crema de protecție solară și deja simţiţi  consecințe incomode. Este inutil să menționăm că roșeața este ultimul lucru pe care vrem să-l vedem pe pielea noastră .

Daunele sunt făcute și, deși nu le puteți anula, există multe lucruri pe care le puteți face pentru a reduce inflamația, a reduce disconfortul și a accelera recuperarea pielii:
 
  • Aplicați balsamuri răcoritoare pe pielea supraexpusă, în special pe zonele roșiatice.
  • Adăugați o cană de oțet de mere într-o baie pentru a grăbi vindecarea.
  • Înmuiați pielea într-o baie de fulgi de ovăz.
  • Utilizați loțiuni care conțin aloe vera.
  • Aplicați o compresă rece pe zonele arse de soare.
  • Aplicați lapte sau iaurt rece pe zona arsă de soare.
  • Răciți castraveții și pasați-i într-un blender pentru a face o pastă pe care o veți aplica pe zonele afectate.


7.Uitaţi de exfolianţii duri


În timp ce exfolierea este o parte standard a regimului de îngrijire a pielii, unii exfolianți sunt prea duri pentru pielea de vară predispusă la expunerea la soare și la deteriorare. Pentru a elimina celulele moarte ale pielii și impuritățile la care demachiantul nu poate ajunge, ar trebui să optați pentru demachiante blânde cu ingrediente naturale.



În plus, puteți găsi sute de rețete pentru a face exfolianți cu ingrediente pe care le aveţi deja în bucătărie. De asemenea, este util să rețineți că nu trebuie să vă exfoliați prea des în timpul verii.
 

8. Adăugați  antioxidanți


Serurile antioxidante fac minuni pentru a vă hidrata pielea. În plus, o protejează de deteriorarea mediului, ajută la creșterea colagenului și elimină radicalii liberi.

Cremele și serurile încărcate cu extracte naturale și antioxidanți reduc inflamația (care este destul de comună vara), neutralizează radicalii liberi dăunători și va repară pielea.

Serul cu vitamina C, spre exemplu, este o opțiune bună pentru o rutină de îngrijire a pielii de vară. Vitamina C este un antioxidant puternic, un captator de radicali liberi care vă protejează pielea de daune induse de oxidanți și ajută la reducerea pigmentării cauzate de razele UV dăunătoare.
 

9. Adăugaţi fructe și legume în dieta dumneavoastră


Nu este suficientă aplicarea topică a antioxidanților. Pentru a menține pielea strălucitoare, trebuie să o hrăniţi în consecință. Mâncarea sănătoasă este o necesitate în timpul verii. Consumaţi multe fructe și legume.

Acestea conțin vitamine esențiale, nutrienți și antioxidanți care stimulează producția de colagen, reduc inflamația și vă protejează pielea de efectele dăunătoare ale soarelui.
 

10. Evitați machiajul intens


Machiajul intens împiedică pielea să respire. Umiditatea și căldura influențează și capacitatea pielii de a respira. În loc de fond de ten greu și alte produse cosmetice, aţi putea lua în considerare utilizarea unui balsam de buze colorat și a unei creme hidratante colorate dacă trebuie neapărat să vă machiaţi.

Pielea de plajă impecabilă este un obiectiv realizabil pe care îl puteți cuceri cu ușurință cu sfaturi din acest articol. Amintiți-vă, rutina și produsele pe care le utilizați sunt încă importante și nu trebuie să vă neglijați niciodată picioarele și părul.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!