Obiceiuri și tradiții de Crăciun în lume

Obiceiuri și tradiții de Crăciun în lume
Este timpul pentru sărbători, cadouri, distracție, familie, mâncare, rugăciuni și urări. Crăciunul este de obicei sărbătorit printre creștini, dar din moment ce lumea devine un sat global, Crăciunul este sărbătorit acum în fiecare parte a lumii. Tradițiile, festivitatea sau chiar datele ar putea diferi, dar Crăciunul rămâne festivalul răspândirii iubirii și bucuriei. Să vedem cum este sărbătorit Crăciunul în diferite părți ale lumii.

Pe măsură ce învăţaţi despre aceste tradiții de Crăciun din întreaga lume puteți chiar să alegeţi unele pentru a le integra în propria vacanță în familie, cum ar fi mâncatul unei budinci de orez sau schimbul de cărți  în Ajunul Crăciunului. Indiferent cum sărbătorim , există un lucru pe care toți îl avem în comun: Crăciunul este menit să fie bucurat alături de cei pe care îi iubim.
 

1.  Betleem




Să începem cu orășelul Betleem, Israel, unde s-a născut pruncul Iisus. În fiecare Crăciun orașul este împodobit cu steaguri și decorațiuni frumoase. Aici, Crăciunul nu este sărbătorit într-o anumită zi, deoarece oamenii din Betleem provin din diferite medii creștine.

În timp ce romano-catolicii și protestanții sărbătoresc Crăciunul pe 25 decembrie; creștinii greci, sirieni și ortodocși îl sărbătoresc pe 6 ianuarie, în timp ce creștinii americani sărbătoresc pe 18 ianuarie.

Pe ușile fiecărei case creștine este pictată o cruce și în fiecare gospodărie sunt descrise scene din povestea de Crăciun. Are loc o paradă în care călăreți în galop și polițiști urcau pe cai arabi, urmați de călăreți solitari care poartă o cruce, urmați de biserici și oficiali guvernamentali.
 

2. China


În China, doar aproximativ 1% dintre oameni sunt creștini, așa că majoritatea oamenilor știu doar câteva lucruri despre Crăciun. Din această cauză, Crăciunul este adesea sărbătorit doar în marile orașe. În aceste orașe mari există pomi de Crăciun, luminițe și alte decorațiuni pe străzi și în magazine universale.

Copiii creștini împodobesc brazii de Crăciun cu ornamente colorate în formă de flori, lanțuri și felinare iar aceste ornamente sunt realizate din hârtie. Ei atârna ciorapi lungi și vechi și se așteaptă ca Moș Crăciun, pe care îl numesc „Dun Che Lao Ren” sau „Bătrânul de Crăciun” să vină să-i umple cu cadouri.

În China, copiii sunt centrul principal al sărbătorilor de Crăciun. În această zi, ei se închină și strămoșilor lor.
 

3.Germania




O mare parte a sărbătorilor de Crăciun din Germania îl reprezintă Adventul. În casele germane sunt folosite mai multe tipuri diferite de calendare de Advent. Pe lângă cea tradițională din carton, folosită în multe țări, există și cele făcute dintr-o coroană de ramuri de brad cu 24 de cutii sau pungi decorate atârnând de ea. Fiecare cutie sau pungă are un mic cadou în ea. Un alt tip se numește „Advent Kranz” și este un inel de ramuri de brad care are patru lumânări pe el.

Pomii de Crăciun sunt foarte importanți în Germania. Au fost folosiţi pentru prima dată în Germania în timpul Evului Mediu târziu. Dacă în casă sunt copii mici, copacii sunt de obicei împodobiți în secret de mama familiei. Pomul de Crăciun era adus în mod tradițional în casă în Ajunul Crăciunului. În unele părți ale Germaniei, în timpul serii, familia citea Biblia și cânta cântece de Crăciun precum O Tannenbaum, Ihr Kinderlein Kommet și Stille Nacht (Slient Night).

Ajunul Crăciunului este ziua principală în care germanii fac schimb de cadouri cu familiile lor.
 

4.Islanda


Islanda are o tradiție fermecătoare de Crăciun pe care poate doriți să o începeți în propria familie. În Ajunul Crăciunului, familiile islandeze fac schimb de cărți, apoi își petrec restul serii liniștite lângă un foc, în timp ce citesc cu voce tare și mănâncă dulciuri. Ni se pare un Ajunul Crăciunului perfect!
 

5.Bulgaria




În Bulgaria, Crăciunul este sărbătorit pe 25 decembrie. Multe țări din Europa de Est sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie, deoarece majoritatea Bisericii Ortodoxe folosesce vechiul Calendar Iulian, dar Biserica Ortodoxă Bulgară folosește calendarul gregorian, deci Crăciunul este pe 25 decembrie.

Ajunul Crăciunului (numit „Budni Vecher”) este o zi foarte importantă, iar masa principală de Crăciun este consumată în seara Ajunul Crăciunului. În mod normal, este o masă vegană bogată și include mâncăruri diferite, cum ar fi supă de fasole, frunze de varză „sarmi” umplute cu orez, ardei umpluți cu orez, grâu fiert cu zahăr și nuci, diferite tipuri de produse de patiserie, niște kolak, multe fructe și nuci precum prune uscate, caise uscate, portocale și mandarine și „oshav” un compot de fructe uscate.

Dar abia după miezul nopții se servesc și se mănâncă preparate cu ingrediente non-vegane! Acestea vor include alimente precum „banitsa” (un produs de patiserie umplut cu iaurt și brânză feta) și „baklava” (un desert făcut din aluat foietaj care este umplut cu nuci mărunțite și înmuiat cu sirop sau miere).
 

6.Ucraina


În Ucraina, de îndată ce va aşezaţii la masă, faceţi-vă confortabil, pentru că veţi fi aici pentru o vreme. Ucrainenii servesc 12 feluri de mâncare în timpul sărbătorilor lor tradiționale de Crăciun, iar fiecare este dedicat unuia dintre apostolii lui Iisus.
 

7.Finlanda


În dimineața de Crăciun, familiile finlandeze mănâncă în mod tradițional un terci făcut din orez și lapte acoperit cu scorțișoară, lapte sau unt. Cine găsește migdalele plasate în interiorul uneia dintre budinci „câștigă” – dar unele familii trișează și ascund câteva migdale pentru a nu se supăra copiii. La sfârșitul zilei, se obișnuiește să se încălzească împreună într-o saună.
 

8.România




În Romania, Crăciunul este aşteptat cu nerăbdare şi sărbătorit cu mult fast.Romanii îşi decorează casele cu luminiţe, pregătesc masa de sărbătoare iar copiii merg din casă în casă la colindat.Vedeta meselor de Crăciun este porcul, din care se pregătesc delicioasele piftii şi sarmale,iar la desert cozonacul este nelipsit.

România este o ţară cu multe obiceiuri şi tradiţii care ne îmbogăţesc spiritual şi ne înfrumuseţează sfârşitul de an.
 

9.Norvegia


În Norvegia, sezonul de Crăciun, numit julebord, începe pe 3 decembrie, umplând barurile și restaurantele locale pe tot parcursul lunii. Familiile sărbătoresc Micul Crăciun pe 23 decembrie; fiecare are propriul ritual pentru ziua respectivă, care poate include împodobirea bradului, realizarea unei case de turtă dulce și consumul de risengrynsgrøt (budincă de orez fierbinte).
 

10. Portugalia și Brazilia



Familiile braziliene și portugheze se reunesc în Ajunul Crăciunului pentru a lua cina până la ora 22:00. Apoi, exact la miezul nopții, fac schimb de cadouri, toasturi și își doresc un Crăciun Fericit. Liturghia de la miezul nopții, Missa Do Galo (Liturghia Cocoșului), este o șansă de a se întâlni cu vecinii și familia extinsă pentru a le ura bine pentru sezonul sărbătorilor. Slujba este adesea urmată de artificii în piața orașului.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!