10 modalități de a te bucura de iarnă, chiar dacă o urăști

10 modalități de a te bucura de iarnă, chiar dacă o urăști
Majoritatea oamenilor tind să aibă un moment sau un anotimp preferat. Pentru unii sunt zilele lungi de vară, iar pentru alții este belşugul toamnei sau prospețimea primăverii. Totuși, mult mai puțini sunt cei care iubesc iarna la fel de intens.

În funcție de locul în care locuiți, iernile pot fi blânde sau aprige, lungi sau scurte. Aici, în România, avem clima temperat-continentala,ceea ce înseamnă că iernile nu sunt prea extreme. Orele medii de lumină de iarnă aici sunt de doar 10-11 ore, iar în zilele mohorâte parcă întunericul nu se ridică niciodată. Ne luptam cu asta și, la sfârșitul lunii ianuarie, mulţi dintre noi suntem de obicei destul de disperaţi după câteva semne de primăvară.

Așa că, trebuie să ţinem cont de lucruri mici și ușoare care să ne ajute să trecem peste iarnă mai ușor – și mai veseli.
 

Cum să iubim iarna?


Deci, cum vă puteți bucura de iarnă când este frig și întuneric? Am auzit multe în ultimii ani despre noțiunea daneză de Hygge. Acum mult exploatat și folosit ca inspirație pentru mulţi dintre noi, hygge este cel mai bine descris ca un sentiment, mai degrabă decât un concept fizic. Este o atmosferă caldă, confortabilă în care ne bucuram de lucrurile bune din viața alături de ceilalți. Ceea ce sună uimitor, dar cum îl obținem de fapt? Ce putem face la nivel practic pentru a obține o senzație confortabilă și a ne bucura mai mult de iarnă?

Dacă şi dumneavoastră vă luptați cu iarna, iată câteva modalități simple de a vă îmbunătăţi starea de spirit și de a vă bucura de sezon.
 

1. Ieşiţi afară ori de câte ori puteți


Ştim că poate nu vă aşteptaţi la asta, dar este probabil sfatul nostru preferat. Nu staţi în casa toată iarna! Înţelegem că e frig afară, dar să staţi departe de lumina zilei și de aerul proaspăt nu vă va face să vă simţiţi mai bine. Acest lucru este și mai important dacă lucraţi de acasă în aceste zile și aţi renunțat la naveta zilnică care va scoate de obicei din casă.Bineînțeles că vor fi zile umede și cu vânt în care nu ieşiţi, și asta e în regulă. Dar nu stați înăuntru zile întregi. Sănătatea mintală se scufundă cu adevărat atunci când nu ieşim afară o vreme așa că, să facem din asta o prioritate, chiar și pentru o perioadă scurtă de timp.Chiar dacă trebuie să ne forţăm, nu vom regreta niciodată.

Așa că ieşiţi la o plimbare,singur sau împreună cu familia şi stimulaţi-vă sănătatea mintală şi starea de bine.
 

2. Nu există vreme rea, doar îmbrăcăminte proastă


Evident, există vreme rea.În ultimul timp, vremea este destul de schimbătoare la noi în ţara cu ploi,ninsori şi rafale de vânt  – dar ideea este: veţi urî mereu iarna dacă nu investiţi în hainele potrivite. Haine şi încălţări  potrivite şi practice.

Straturi de bază: Orice fel de strat cald lângă piele vă va liniști, dar pentru zilele cu adevărat friguroase, termicele căptușite cu polar sunt prietenele dumneavoastră.

Șosete: Puneți deoparte șosetele de bumbac pentru iarnă. Degetele de la picioare vor fi mult mai fericite cu niște șosete de lână, de preferință cele groase de drumeție.

O haină izolată impermeabilă: Investiţi într-o geacă bună, una pe care v-o puteți permite și speram să o purtaţi ani de zile.

Pălării, mănuși și eșarfe care sunt călduroase: lână sau polar și suficient de moi încât să nu doriți să le scoateți. Pentru mănuși, ești cel mai bine cu cele izolate.

Şi să nu uităm de unul din cele mai importante obiecte de vestimentaţie şi anume încălţămintea.Cu încălțăriile perfecte pentru acest sezon, nu va trebui să vă faceţi griji din cauza intemperiilor şi frigului.

Beneficiați până la -70% reducere la încălțăminte de Winter Sale
 

3. Gătiți mese sănătoase


Gătitul meselor sănătoase este una dintre cele mai ușoare modalități de a vă asigura că obțineți suficienți nutrienți în timp ce rămâneți cald și confortabil. Veți găsi multe rețete online care vă vor ajuta să gătiți mâncăruri gustoase fără a cheltui prea mulți bani. Dacă doriți să mâncați bine în lunile mai reci, să gătiți mese sănătoase este una dintre cele mai bune opțiuni. Multe alimente pot fi preparate folosind ingrediente simple, cum ar fi ceapă, usturoiul, roşiile, cartofii, morcovii şi ţelină. Aceste ingrediente esențiale pot crea supe delicioase, tocănite și alte feluri de mâncare consistente.

Vă puteţi îmbunătăţiţi şi selecția de băuturi calde de iarnă. Dacă v-ați plictisit de băuturile calde existente, încercați niște ceaiuri aromate, o cafea diferită sau o ciocolată caldă mai luxoasă. Este o îmbunătățire atât de mică pentru viața dumneavostra, dar a avea o selecție din care să alegeţi și să vă încălziţi ar putea fi exact ceea ce aveţi nevoie pentru a vă simți mai bine în timpul zilei.
 

4.Citiţi o carte bună


Dacă nu aveţi altceva de făcut, de ce să nu citiţi o carte? Citirea cărților ajută să vă relaxați, să învățați ceva nou și chiar să vă îmbunătățiți vocabularul. În plus, nu există o modalitate mai bună de a petrece timpul decât cu o poveste bună! Sunt disponibile multe tipuri diferite de cărți, de la cărți ilustrate la romane.Le puteți găsi în aproape toate genurile imaginabile, inclusiv ficțiune, nonficțiune, biografii, autoajutorare, cărți de bucate și cărți pentru copii. Cel mai bun lucru despre citirea cărților este că puteți să luaţi una oriunde, oricând și să vă bucuraţi de ea fără să vă faceţi griji că veţi fi întrerupt.
 

7. Rămâneți conectat cu prietenii și familia


În mod natural, vedem mai puțini oameni în timpul iernii, deoarece această perioadă a anului înseamnă mai mult timp petrecut în interior.A rămâne conectat este unul dintre pilonii sănătății mintale. Așa că,întâlniți-vă la o plimbare, chiar și în frigul înghețat. Invitați oameni, mergeți la o cafenea confortabilă sau încercați un nou restaurant. Dacă vă simțiți dezamăgiți și nu puteți gestiona nicio interacțiune „în direct” în acest moment, încercați să trimiteți un mesaj sau un e-mail. Faceţi un effort să vă întâlniţi cu cei apropiaţi şi, cu siguranţă, nu veţi regreta.
 

8. Amenajaţi-vă casa pentru iarnă


Acesta este o necesitate pentru a vă bucura mai mult de iarnă, iar schimbarea lucrurilor acasă este aproape garantată să vă înveselească. Gândiți-vă la câteva modificări simple pe care le puteți face în fiecare cameră:

Camera de zi: scoateți păturile confortabile și pernele cu blană. Luați mai mult de una din fiecare, cu excepția cazului în care doriți să petreceți iarna luptându-vă cu familia pentru ele.

Dormitor: Dacă simțiți frigul noaptea, atunci, pe lângă să vă puneți o plapumă sau o plapumă mai groasă, ar trebui să încercați cearșafuri din bumbac periat sau flanel, sau cearșafuri din lână „ursuleț”.

Biroul de acasă: dacă lucrați de acasă și folosiți doar o cameră, păstrați-o la o temperatură mai confortabilă cu un încălzitor suplimentar.
Asigurați-vă că vă aerisiţi casa în fiecare zi în timpul iernii pentru a evita aerul mucegăit sau orice acumulare de umezeală.
 

9.Îmbunătăţiţi-vă iluminatul


Cu tot întunericul de afară când vremea e mohorâtă, folosiţi lumina în avantajul dumneavoastră. Aveţi nevoie de două tipuri de lumină în casă: iluminatul de lucru și iluminatul de relaxare.Oriunde lucrați, gătiți sau faceți alte sarcini, să vă asigurați surse de lumină puternică și strălucitoare. Căutați becuri în stil „lumină de zi”, cele cu lumina rece.

Când va permite timpul să vă relaxați, încercați să vă faceți camerele cât mai primitoare și confortabile, cu iluminare la nivel inferior și mai caldă. Luminile sclipitoare nu sunt doar de Crăciun! Ele pot face o mare diferență pentru o cameră. Lumânările (sau versiunile care funcționează cu baterii) sunt, de asemenea, esențiale pentru o casă confortabilă de iarnă.
 

10. Adoptaţi o mentalitate pozitivă de iarnă (sau petreceţi timp cu cineva care are una)


În primul rând nu trebuie să vă gândiți cât de deprimant este după sărbători.Trebuie să adoptaţi o atitudine pozitivă şiş a vă gândiţi ca după Crăciun fiecare zi devine mai lungă. Suntem în a doua jumătate a iernii și destul de curând va începe să devină mai ușor și mai cald.

Acest lucru necesită practică. Dacă vă luptați să vă schimbați mentalitatea, încercați să petreceți timp cu cineva căruia îi place iarna și nu este afectat de ea. O parte din pozitivitatea lor vă va influenţa şi pe dumneavoastră şi veţi trece mai uşor peste iarnă.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!