Cum scăpăm de mirosul neplăcut al pantofilor

Cum scăpăm de mirosul neplăcut al pantofilor
Atât iarna, cât şi vara, picioarele sunt predispuse transpiraţiei, chiar mai mult decât alte părţi ale corpului. Acest lucru nu este doar deranjant pentru cel ce experimentează asta, dar îi  poate afecta atât încrederea în sine cât şi viaţa socială.

Deşi problema nu este una medicală, mirosul picioarelor poate fi cauzat de bacterii, umezeală şi lipsa de aerisire. Secretul pentru eliminarea totală a mirosului este să scăpăm de umezeală. Mulţi dintre noi încearcă să scape de miros folosind deodorant, dar acest lucru nu face altceva decât să acopere şi nu să elimine mirosul neplăcut.

Aşadar, iată câteva metode pentru a scăpa de mirosul neplăcut din încălţăminte.

1. În primul rând este necesară folosirea şosetelor din fibre naturale pentru a evita transpiraţia, dar şi a încălţărilor de calitate ce permit o bună aerisire a picioarelor.

2. Puneţi bicarbonat de sodiu (într-o punguţă confecţionată din tifon dens sau o cârpă din bumbac) şi câteva picături de ulei esential (pentru un miros plăcut) în fiecare pantof şi lăsaţi peste noapte pentru a absorbi mirosul şi umezeala.

3. Puneţi câteva picături de ulei esențial pe o bucăţică de vată, băgaţi-le în pantofi şi lăsaţi-le peste noapte. Vă recomandăm uleiul esențial de lămâie sau orice alt ulei de citrice.

4. Lăsaţi-vă încălţările la aer. Umezeala este de obicei problema, aşa că uscatul în aer liber împiedică dezvoltarea bacteriilor.

5. Puneţi câteva bucăţi de coajă de lămâie în interiorul pantofilor şi lăsaţi peste noapte. Dacă umezeala nu este o problemă în acest caz, măcar pantofii dumneavoastră vor avea un miros plăcut.

6. Daţi cu puţin spirt în pantofi cu ajutorul unei lavete de bumbac puţin umezite. Nu este doar antiseptic dar se evaporă şi destul de repede. Aveţi mare grijă să nu atingeţi suprafaţa exterioară a pantofilor şi laveta să nu fie foarte îmbibată. Astfel atunci când aplicaţi şi alte surse de umezeală, acestea se pot evapora la rândul lor.

7. O altă metodă grozavă şi la îndemână este să puneţi în pantofi o bucată de săpun solid. Săpunul este poros şi va absorbi mirosurile lăsând în urmă un miros plăcut.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!