Cum să prevenim arsurile solare

Cum să prevenim arsurile solare
Ah, vacanța de vară! A venit, în sfârşit, momentul să lăsați în urmă rutina zilnică și să vă faceți timp să vă relaxați, să vă distrați cu prietenii și să evadați de la muncă pentru un timp. Este firesc ca oamenii să se îngrămădească în locuri care oferă vreme caldă și brize marine, dar se pot găsi nepregătiți pentru razele ultraviolete (UV) intense care însoțesc acel peisaj de vis.

Accidentele de protecție solară se întâmplă chiar și celor care sunt de obicei vigilenți în a evita daunele solare. Atunci când nu luaţi măsurile adecvate pentru a vă proteja, este posibil să faceţi o arsură solară: mai ales dacă vă aflaţi în apropierea nisipului sau a apei, ambele reflectând razele soarelui, intensificând expunerea la UV.

În timp ce majoritatii oamenilor le place să fie bronzați, nimănui nu îi place o arsură solară. Iar cel mai mare pericol atunci când ieşiţi la soare pentru prima dată este cât de repede pot apărea arsurile – chiar dacă vă aplicaţi crema de protecție solară de nivel 50+ la fiecare cincisprezece minute.

 

Prevenirea este cel mai bun medicament


Înainte de a merge pe plajă, toată lumea ar trebui să fie sigură că își împachetează nu numai protecția solară - se recomandă utilizarea produselor cu spectru larg cu un SPF de 30 sau mai mare atunci când petreceți timp îndelungat în aer liber - ci și o pălărie, ochelari de soare și îmbrăcăminte cu care să vă acoperiți.

Protecția solară adecvată este deosebit de importantă pentru copii și adulți tineri, deoarece daunele solare sunt cumulative.Este recomandat ca celor mici să le aplicaţi o cremă cu un SPF de 50+.


Prevenirea totală a arsurilor solare este de departe cea mai bună modalitate de a evita o afecțiune a pielii foarte enervantă și dureroasă, care, de asemenea, crește riscul de cancer de piele. . Așa că, dacă vreţi să ştiţi cum să evitați arsurile solare și să vă bucuraţi în continuare de soare, luaţi în considerare aceste opțiuni.

Evitați orele de vârf ale soarelui. Una dintre cele mai bune modalități de a preveni arsurile solare și de a vă bronza în continuare este să mergeţi la plajă sau la piscină dimineața devreme, înainte de ora 10 a.m. sau după ora 16:00. Dar chiar și atunci, în funcție de locul în care vă aflaţi în lume, razele pot fi totuși dure. Deci aceasta este prima regulă de bază și, probabil, una dintre cele mai bune tehnici de prevenire a arsurilor solare.

Pentru prima zi pe plajă, limitaţi-vă timpul la soare. Dureros, știm. Aţi vrea să staţi toată ziua la soare, dar, dacă puteţi, este recomandat să vă abţineţi. Doar pentru că aţi rezervat o vacanță la o stațiune de plajă nu înseamnă că trebuie să fiţi pe plajă 100% din timp. Stațiunile all-inclusive oferă o mulțime de activități care nu necesită ca pielea să fie expusă la razele soarelui ore în șir și ar trebui să profitați de aceste activități. Ultimul lucru pe care vi-l doriţi este să vă apară vezicule sau să se decojească pielea în timp ce încercaţi să aveţi o vacantă reuşită.

 Aplicaţi cremă de protecție solară. Nu contează cu adevărat ce fel de piele aveţi sau dacă staţi la umbră – razele se reflectă de pe nisip direct pe pielea dumneavoastră. Așa că, atunci când mergeţi la plajă, aplicați un strat generos de cremă de protecție solară. Când vine vorba despre cum să evitați arsurile solare, în general, face trucul.Pentru adulţi se recomanda cea cu SPF 30 în timp ce pentru cei mici cea cu factor 50+ este cea mai inspirata alegere.


După ce v-ați udat, aplicați din nou crema deoarece apa face ceea ce apa vrea în mod natural să facă – elimină particulele din piele. Unele produse pot promova faptul că nu trebuie să aplicați din nou după înot. Nu-i credeţi! Dermatologii raportează că cea mai frecventă greșeală pe care o fac oamenii este aplicarea protecției solare o singură dată și așteaptă ca aceasta să le protejeze corpul toată ziua.

Aplică protecţie solară ORIUNDE. Aceasta înseamnă urechile, mâinile, palmele, picioarele, partea din spate a gâtului, sub brațe... peste tot.În cazul protejării corpului şi sănătăţii noastre, niciodată nu este prea mult.

Nu uitați de scalpul sau buzele dumneavoastră. Frecați puțin ulei sau crema cu protecție solară în păr. Este ușor să trecem peste scalpul nostru – este acoperit de păr. Dar asta este ceea ce este acolo – piele. Piele vulnerabilă, sensibilă, de bebeluș. De asemenea, aveţi grijă de buze – ungeţi-le, de asemenea, cu o mulțime de balsam de buze cu protecție solară deja în el. Nu vreţi ca buzele arse să vă împiedice să degustaţi bunătăţi tradiţionale ale locaţiei în care vă aflaţi.

Acoperiţi-vă corpul! Bine, ne dăm seama că a vă cere să vă acoperiţi la plajă nu este chiar o propunere realistă. Sunteţi acolo pentru a vă distra la soare și pe bună dreptate. Cu toate acestea, dacă doriți să evitați să vă distrugeți vacanța câștigată din greu din cauza unei arsuri solare dureroase, luați în considerare utilizarea pălăriilor, umbrelelor, cămășilor, ochelarilor de soare sau orice altceva care vă poate proteja de radiațiile solare.

Adăugați tot ce vă poate ajuta să vă protejați de soare pe lista dumneavostra de lucruri de împachetat. Nu sugerez să purtați un costum complet, dar o mică acoperire de razele dăunătoare ale soarelui va ajuta mult.

Dar ce se întâmplă dacă uitați să aplicaţi din nou protecție solară sau vă lăsaţi accidental pălăria acasă pentru o zi? Se întâmplă destul de des şi, potrivit medicilor, identificarea devreme a unei potențiale arsuri solare poate ajuta la reducerea daunelor finale.

Dacă simţiţi totuşi că pielea vă arde, căutaţi imediat umbră. Simptomele de roșeață și usturime sunt dovezi că a fost declanșată o reacție inflamatorie.Reacția este cauzată de deteriorarea directă a celulelor pielii și a ADN-ului acestora de către razele ultraviolete dăunătoare, iar prin oprirea sau diminuarea inflamației, puteți limita deteriorarea colaterală a pielii.

În caz că se întâmplă acest lucru, este necesar un tratament prompt. Aplicarea unei creme cu steroizi antiinflamatorii ar trebui să fie o primă linie de tratament. Medicamente antiinflamatoare nesteroidiene vă vor ajuta, dar trebuie să le luați în primele ore după arsuri solare.

În plus, asigurați-vă că evitați orice expunere ulterioară la soare, purtați haine largi, respirabile și rămâneți bine hidratat. Este important să beţi lichide suplimentare, deoarece arsurile atrag lichide la suprafața pielii. Este posibil să vă deshidratați în timp ce o arsură se vindecă, deoarece aceste fluide sunt extrase din alte locuri ale corpului.


În următoarele câteva zile după o arsură solară, băile și dușurile reci pot ameliora iritația și durerea. Pentru a evita uscarea, nu stați în apă prea mult timp și asigurați-vă că aplicați o loțiune hidratantă pe bază de apă pe pielea încă umedă. Evitați cremele hidratante pe bază de petrol sau ulei, deoarece acestea pot capta căldura și pot agrava arsurile.

Deși medicamentele antiinflamatoare și hidratarea pielii vor avea grijă treptat de majoritatea arsurilor minore, uneori daunele sunt suficient de grave pentru a merita o vizită la medic.

Severitatea și profunzimea inflamației cauzate de arsurile solare pot fi echivalente cu o arsură de gradul doi sau trei.Apariția veziculelor și deteriorarea profundă a straturilor inferioare ale pielii duc la pierderea pielii, infecții și cicatrici.

Dacă apar vezicule, în special pe suprafețe mari, ar trebui să solicitați tratament medical de la un profesionist. De asemenea, ar trebui să vizitați medicul dacă vă simțiți amețit, febril sau aveți frisoane după o arsură solară.

Cel mai important lucru de reținut în timpul recuperării după o arsură solară este, totuși, cum să preveniți alta! Aşadar, luaţi în considerare cele menţionate mai sus atât pentru sănătatea dumneavoastră cât şi pentru o vacanţă de neuitat!

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!