Cele mai bune orașe de vizitat în Europa pentru 2022

Cele mai bune orașe de vizitat în Europa pentru 2022
Indiferent dacă doriți să revedeți vechile favorite sau să găsiți altele noi pe care să le iubiți, Europa ne oferă foarte multe orașe incredibile de vizitat in 2022.

Descoperiți mai jos cele mai bune destinații europene de vizitat și găsiți inspirație pentru o vacanță de vis în oraș, o evadare romantică, cumpărături, cultură sau o scufundare în natură.

După cum se spune, Parisul este întotdeauna o idee bună, iar Roma nu îmbătrânește niciodată, dar există mult mai mult în Europa decât aceste mari doamne. Dacă ați iubit Lisabona, veți adora Porto, cu depozitele sale portuare de-a lungul malului, aleile medievale și fundalul șerpuit al Douro.

Rezervă-ți zborurile, cazarea, tururile și activitățile și pregătește-te să descoperi tot ce este mai bun din Europa.
 

1. Ljubljana, Slovenia
Ljubljana este un oraș pentru sufletele curioase și aventuroase. Orașul este un tezaur de secrete interesante și bucurii naturale. Mândra capitală verde a Sloveniei invită toți "vagabonzii" care sunt înfometați de cultură, artă, divertisment și spații mari verzi mari.

Nu doar călătorii din întreaga lume vizitează Ljubljana, capitala Sloveniei. Delegații întregi de primari, consilieri de mediu și urbaniști vizitează Ljubljana pentru a înțelege miracolul verde al acestei capitale unice în Europa.

Cu mult timp înainte față de alte orașe mari europene, Ljubljana a optat pentru un centru istoric pietonal. În inima sa, în timp ce te plimbi de la un butic la un magazin autentic de modă, la un restaurant sau o cafenea, poți auzi cântecul păsărilor.

Conglomeratul de istorie plină de culoare și moștenire naturală împodobește marea inimă a Ljubljanei. Prima ta vizită cu siguranță nu va fi ultima. Farmecul autentic al Ljubljanei este descoperit cel mai mult de acei călători care se întorc mereu pentru cultura minunată, bucătăria și viața variată a orașului.
 

2. Marbella, SpaniaCapitala soarelui în Europa, Marbella este destinația preferată pentru călătorii care caută relaxare, cumpărături, hoteluri și restaurante rafinate, de asemenea artizanat local, sport în aer liber (golf în special), eleganță și rafinament pentru vacanțe de neuitat.

Datorită muncii depuse de Consiliul Local, Marbella atrage și mai mult ca oricând nomazi digitali, pasionați de sport, gurmanzi, dar și companii și investitori. Marbella dezvoltă un turism durabil și responsabil de foarte înaltă calitate și este un exemplu de bună practică la nivel european.

Plecați de la hotelul dumneavoastră de 4 sau 5 stele și reîncărcați-vă bateriile pe plaja Puerto Banus. La prânz, răsfățați-vă papilele gustative într-un restaurant cu stele Michelin sau un bar tapas din centrul istoric al orașului Marbella. Aleile autentice cu mii de flori și plante agățate pe pereți și balcoane sunt semnătura inimitabilă a acestei destinații care a fost numărul 1 în inima ta de zeci de ani.

Microclimatul cald din Marbella și soarele pe tot parcursul anului fac din aceasta un paradis pentru sporturi în aer liber. Această destinație însorită este, de asemenea, pe primul loc printre cele mai prestigioase și exclusiviste destinații din Europa.
 

3. Amiens, FranțaȚi-ar plăcea să faci o călătorie extraordinară pe urmele lui Jules Verne, să te regăsești într-un paradis liniștit de canale și grădini plutitoare, să descoperi cea mai frumoasă și mai mare catedrală din Franța și să te bucuri de o vacanță grozavă în familie? Nu căuta mai departe: Amiens! Este destinația de pus în fruntea listei tale de dorințe de călătorie.

Situat ideal în inima triunghiului Paris-Londra-Bruxelles, Amiens este un oraș minunat, clasat pe locul 4 ca cel mai verde oraș din Franța. Fiind singurul oraș francez care are trei liste de patrimoniu UNESCO și dominat de catedrala sa impunătoare, Amiens strălucește prin arhitectura sa uimitoare și patrimoniul natural. Amiens a fost sursa de inspirație pentru Jules Verne când s-a stabilit aici, în 1871. Celebrul autor și-a pus amprenta asupra orașului; influența lui este vizibilă în fiecare colț al străzilor din Amiens.

Amiens găzduiește, de asemenea, un festival internațional de grădină care va fi descoperit în faimosul site Hortillonnages, votat cel mai frumos City Park din Europa. Hortillonnages, un paradis verde de 300 de hectare în inima orașului, poate fi explorat și pe jos, cu bicicleta, cu barca cu vâsle, cu caiacul.

Nu ratați Musée de Picardie, urcați pe o bicicletă și mergeți la Grădina Zoologică din Amiens, o adevărată insulă a biodiversității unde speciile pe cale de dispariție sunt protejate în liniștea naturii. Urcați-vă în trenulețul turistic sau faceți o plimbare cu trăsura trasă de cai: ambele vă duc prin Saint-Leu, un cartier istoric tipic marcat cu case colorate. Acesta este un loc ideal pentru a gusta unele specialități locale, cum ar fi „ficelle picarde”, sau pentru a bea o băutură seara pe una dintre numeroasele terase de-a lungul râului Somme.

Mai presus de toate, Amiens este un oraș în care oamenilor le place să se relaxeze. Nu trebuie să te grăbești dintr-un loc în altul; doar experimentați prietenia locuitorilor, agitația blândă a centrului comercial pietonal sau scufundați-vă în natură.
 

4. Plovdiv, BulgariaȘtiați că Plovdiv, pe lângă faptul că este una dintre cele mai bune destinații europene în 2022, este cel mai vechi oraș locuit continuu din Europa și unul dintre cele mai vechi din lume?

Ca principal centru cultural al Bulgariei, Plovdiv a câștigat cu merite titlul de Capitală Culturală Europeană 2019.

Orașul găzduiește monumente impresionante ale antichității – teatrul din secolul I, Stadionul Roman din secolul al II-lea, Forumul Antic, exemple frumoase ale mozaicului roman, văzute în Bazilica Episcopală din Philippopolis (secolele IV-VI) și în Mica bazilica creștină timpurie (sec. IV-VI) și altele.

Orașul vechi al orașului Plovdiv, cea mai frumoasă bijuterie a orașului, este un fenomen cultural care încântă prin casele sale frumoase și bogat decorate. Datorită impulsului economic și cultural purtat de primarul orașului Plovdiv, domnul Zdravko Dimitrov, dar și de viceprimarul responsabil cu Cultură și Turism, domnul Plamen Panov și Departamentul de Turism din Plovdiv, această destinație este, de asemenea, pe primul loc printre cele mai bune destinații culturale. În Europa 2022 Plovdiv a fost și cea mai votată destinație bulgară de la crearea acestei competiții în 2009.

Plovdiv este orașul în care istoria milenară, cultura și moștenirea sunt în armonie. Vechi și etern, artistic și modern, cosmopolit și romantic, acest oraș este atât de captivant și plin de viață.
 

5.  Leuven, Belgia
Bine ați venit la Leuven, un oraș pitoresc din inima Belgiei, o destinație ideală pentru un city break captivant pe tot parcursul anului cu prietenii, familia sau individual, o destinație premiată printre „Cele mai bune destinații europene 2022”.

Datorită ofertei sale bogate și variate în patrimoniu, artă, cultură, știință, bere, gastronomie și cumpărături, acest oraș este o invitație la plimbare și descoperire. În plus, este foarte ușor accesibil și totul se află la distanță de mers pe jos sau cu bicicleta. În momentul în care ieși din Gara Leuven, poți simți deja radiația unei atmosfere moderne și urbane într-un cadru istoric, garantat că te va atrage în vitalitatea sa. 157 de naționalități din toate categoriile sociale îl numesc acasă și sunt inima care bate a acestui oraș universitar vechi de secolul XXI.

Această destinație atractivă se află, de asemenea, pe primul loc pe podiumul celor mai bune destinații deschise la minte din Europa, un clasament al destinațiilor care lucrează activ pe accesibilitate, diversitate socială, solidaritate, toleranță, respect și conviețuire.

Bucurați-vă de cumpărături pe străzi comerciale atractive, fără mașini, unde întâlniți de la magazine locale de modă la principalele lanțuri cunoscute, de la piețe cu produse locale la magazine de suveniruri și cadouri.

Vă aflați în țara ciocolatei, berii și gastronomiei, așa că nu uitați să treceți la una dintre numeroasele cafenele confortabile și restaurante fermecătoare pe care le puteți găsi la fiecare colț. Este fără îndoială capitala berii. Experimentați fabricile de bere locale în acțiune și bucurați-vă de o bere minunată după turul dumneavoastră.
 

6. Oradea, RomâniaConsiderat unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Oradea este una dintre destinațiile tale care trebuie văzute în 2022.

Oradea este un oraș care se bucură din plin de fiecare anotimp și pompează energie vie într-un peisaj arhitectural surprinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinații ale regiunii pentru un turism lent și fără stres.

Situată la granița de vest cu România, la numai 490 km de Viena, Oradea a respirat influența Occidentului în fiecare moment al lungii sale istorii. Patrimoniul arhitectural din Oradea este atât de unic încât orașul a fost votat cel mai frumos oraș Art Nouveau din Europa.

Oradea este orașul tinerilor, al sănătății și al relaxării. A fost votat „Cel mai frumos oraș din România”. Având o agendă incredibilă de evenimente care s-a răspândit pe tot parcursul anului, Oradea este destinația perfectă pentru turiștii de city break. Pasionații de cultură se pot bucura de o gamă impresionantă de expoziții în muzeele locale și se pot relaxa în timpul unuia dintre spectacolele Filarmonicii sau Teatrului Național Oradea. Parcul acvatic Nymphaea este locul perfect pentru a-ți „încărca bateriile”, oferind o suprafață de 7 hectare, 10 tobogane cu apă și 15 piscine.

Descoperă anul acesta una dintre cele mai bune destinații de vizitat din România și una dintre destinațiile tale preferate din Europa.


7. Nijmegen, Olanda
Nijmegen este cel mai vechi oraș din Țările de Jos, cu un centru plin de locații istorice importante. Și nu este doar o istorie culturală bogată pe care Nijmegen are de oferit: un număr mare de studenți, numeroase evenimente și festivaluri, locuri unice și restaurante confortabile, toate contribuie la o viață fără precedent în oraș. Pune-ți picioarele în nisip pe plaja orașului  de lângă râul Waal sau relaxează-te la una dintre numeroasele cafenele de pe trotuar.

O gamă largă de lanțuri de magazine și magazine de specialitate mici și unice vă vor completa experiența în Nijmegen, indiferent dacă sunteți aici pentru o zi sau pentru întregul weekend. Și nu uitați să beți o băutură și să mâncați ceva la unul dintre numeroasele restaurante și cafenele.

Anul acesta răsfățați-vă cu un city break care îmbină natura, cultura, cumpărăturile, ieșirile, gastronomia într-una dintre cele mai sclipitoare destinații din Europa. Nijmegen este destinația olandeză care a primit cele mai multe voturi în competiția Best Cities of Europe, înaintea Amsterdamului și Rotterdamului. De asemenea, este clasată ca cea mai bună destinație pentru tineret din Europa.


8. Amalfi, Italia
Coasta Amalfi este considerată una dintre nestematele ascunse ale Italiei, precum și locul perfect pentru o lună de miere sau o cerere în căsătorie. De fapt, întreaga Coastă Amalfi vă așteaptă pentru vacanțe însorite, gastronomice, romantice, cu totul de neuitat.

Cu stâncile sale abrupte asemănătoare cu stâncile din Madeira din Portugalia, Coasta Amalfi se întinde pe mai mult de 50 de kilometri de peisaje uluitoare. Satele tradiționale de pescari de pe coasta Amalfi sunt incredibil de colorate și fermecătoare, deoarece cuibăresc ca vulturii în stâncile de pe pintenii stânci.

Cel mai bine de vizitat este în afara sezonului de vârf; primăvara, lămâii parfumează aerul marin al Coastei Amalfi, iar în septembrie-octombrie incredibilele podgorii cioplite din stânci prind viață. Considerată pe bună dreptate o bijuterie a Italiei, Coasta Amalfi este o destinație legendară, un loc mitic de vacanță care a întors capetele unor eroi iluștri precum Ulise vrăjiți de sirene. Amalfi, Ravello, Positano, sate colorate vă așteaptă în timpul șederii dumneavoastră pe Coasta Amalfi.

Ești gata pentru un sejur de neuitat în Italia? Descoperiți cele mai bune bijuterii ascunse din Italia, cele mai bune piețe de Crăciun din Italia, cele mai bune castele din Italia, cele mai bune minuni ale naturii și cele mai bune plaje din Italia pentru o vacanță de 5 stele într-una dintre cele mai frumoase țări din Europa.
 

9.  Bavaria, Germania
Bavaria este cea mai vizitată regiune din Germania și una dintre destinațiile preferate pentru turiști în Europa. O regiune istorică, cu numeroase castele legendare clasate printre cele mai frumoase castele din Germania, precum „Castelul Neuschwanstein”, un castel de basm situat la câțiva kilometri de aeroportul din München, Bavaria este și o regiune modernă și deschisă la minte.

La granița cu Austria și Elveția, Bavaria are o istorie și tradiții incredibile care fascinează călătorii din întreaga lume ce vin să descopere Oktoberfest, un eveniment plin de culoare care îmbină tradiția, târgul de distracție, gastronomia regională, cântecele și dansul în Munchen, capitala sa.

Verde și bogată în floră și faună sălbatică, Bavaria oferă cea mai mare pădure din Europa pentru cei care caută o excursie care îmbină natura, sportul în aer liber, cultura, gastronomia și istoria. Călătorești iarna? Nu rata cele mai bune stațiuni de schi din Germania; cele mai uimitoare, Garmisch-Partenkirchen și Oberstdorf sunt situate în Bavaria.

În timpul șederii dumneavoastră vizitați piețele feerice de Crăciun din Germania: unele piețe, cum ar fi Rothenburg ob der Tauber, sunt clasificate printre cele mai frumoase piețe de Crăciun din Germania.
 

10.  Lucerna, ElvețiaLucerna este o adevărată "carte poștală" care atrage călători din toată lumea. 2022 este probabil cel mai bun moment pentru o vizită, deoarece a fost mai puțin aglomerat de la pandemie.

Din punct de vedere geografic, se află în inima Elveției și, din punct de vedere istoric, regiunea Lacului Lucerna, cu faimosul oraș Lucerna (sau Luzern) este locul de naștere al Elveției. Peisajul său este modelat de Alpii spectaculoși acoperiți de o pătură magică de zăpadă iarna. Ați putea spune că regiunea Lacului Lucerna este o „versiune de buzunar” a Elveției.

Nicio altă regiune nu oferă atât de multe momente memorabile de vacanță elvețiană într-o zonă atât de mică: bucurați-vă de o raclette (fondue de brânză) într-o excursie cu barca pe Lacul Lucerna, petreceți o zi în zăpada de la poalele Alpilor cu o vedere panoramică asupra munților sau faceți o plimbare blândă prin Lucerna, „Orașul Festivalului” și „Orașul de Crăciun” din inima Elveției.

Bucurați-vă de excursii memorabile pe un vas cu aburi pe lacul Luzern, bucurați-vă de o natura pură pe munții din apropiere și relaxați-vă în clima blândă a „Rivierei Lucerna”, cu ofertele sale grozave de hoteluri wellness. Satele idilice Weggis și Vitznau de pe malul lacului Lucerna oferă o varietate de experiențe plăcute de vacanță.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!