Beneficiile sportului: De ce ar trebui să facem mai multă mişcare?

Beneficiile sportului: De ce ar trebui să facem mai multă mişcare?
Cu siguranţă, practicarea sportului este o modalitate fantastică de a ne îmbunătăţi tonusul şi sănătatea. Există o mulţime de beneficii asupra întregului corp pentru care ar trebui să vă apucaţi de sport; grăsime corporală redusă, întărirea oaselor, rezistența îmbunătăţită şi flexibilitate - acestea fiind doar câteva dintre motivele pentru care ar trebui să faceţi mişcare şi exerciţii fizice.

Ştim că a fi activ fizic este important pentru sănătatea corpului. Însă, ce mulţi nu realizează este faptul că sportul este la fel de important şi pentru sănătatea mintală.

Următoarele sunt doar câteva dintre numeroasele beneficii ale sportului asupre sănătății , indiferent de sportul sau genul de mişcare pentru care optaţi.
 

1.Sănătate cardiovasculară îmbunătăţită


Exerciţiile fizice sunt un aliat de nădejde atunci când vine vorba despre bolile de inimă şi tensiunea arterială.Un program regulat de exerciţii vă poate ajuta să vă reglaţi tensiunea, să reduceţi nivelul de colesterol şi să vă îmbunătăţiţi circulaţia sângelui.Până la urmă, inima este un muşchi care trebuie antrenat .Totodată, pacienţii cu diabet de tip 2 îşi pot menţine glicemia la un nivel optim,prezentând astfel un risc mai scăzut la apariţia bililor cardiovasculare.
 

2.Reduce stresul şi anxietatea


Foarte mulţi oameni afirmă că se confruntă cu stress şi anxietate în fiecare zi. Dar ştiaţi că studiile au arătat că activitatea fizică regulată şi susţinută poate reduce aceste probleme? Exerciţiile fizice combat stresul atât prin mijloace neurochimice, cât şi prin mijloace comportamentale.Exerciţiile aerobice, spre exemplu, reduc hormonii care induc stresul, cum ar fi adrenalină şi cortizolul.Totodată, stimulează producerea de endorfine care cresc buna dispoziţie şi aduc un sentiment general de bine.

Beneficiile comportamentale includ o mai bună imagine de sine pe măsură ce slăbiţi şi câştigaţi tonus muscular, precum şi creşterea energiei şi vigoarea corporală.
 

3.Diverse conexiuni sociale


În cluburile şi echipele sportive sunt înscrişi oameni din diferite medii şi de toate vârstele.Aşadar, participarea sau înscrierea la un club sportiv este o modalitate grozavă de a întâlni oameni noi şi de a socializa.
 

4.Reducerea riscului de diabet




Specialiştii recomandă o combinaţie de exerciţii de aerobic şi creşterea forţei pentru a reduce riscul de a dezvolta prediabet şi diabet de tip 2. Exemple de activităţi de genul acesta sunt:ciclism, tenis, alergare, canotaj, ski.
 

5.Reduce grăsimea corporală


Participarea la activităţi sportive a fost stabilită ca o modalitate excelentă de a pierde în greutate. Conform studiilor, exerciţiile fizice intense sunt cele mai eficiente dar şi un antrenament de intensitate mai mică poate fi util pentru cei care, din diverse motive, nu se pot mişca foarte rapid. Puteţi opta pentru sporturi individuale, precum alergatul, plimbări cu bicicleta sau înotul.Totul este simplu:trebuie să ardem mai multe calorii decât consumăm în fiecare zi, iar sportul ne poate ajuta să ardem calorii într-un mod distractiv.
 

6.Scade tensiunea arterială


Este deja cunoscut faptul că exerciţiile fizice pot fi folosite pot controla sau scădea tensiunea arterială. Exerciţiile de aerobic sunt practic acele exerciţii care utilizează o varietate de muşchi diferiţi în mişcări repetate şi ritmice.Pot include activităţi precum tenisul, badmintonul, alergarea, mersul pe bicicletă şi înotul. Este recomandat ca adulţii să facă între 50 minute şi 2 ore şi 30 minute de activitate fizică moderată pe săptămână sau între 75 minute şi 2 ore şi 30 minute de activitate fizică intensă.Nimic nu este mai efficient în scăderea tensiunii arteriale decât sportul.
 

7.Munca în echipă


A juca un sport de echipa este un mod ideal de a crea legături cu ceilalţi. Acest lucru poate induce un sentiment profund de satisfacţie atunci când comunicarea, cooperarea şi exersarea anterioară se reunesc pozitiv. Munca în echipa poate fi o oportunitate de învăţare şi pentru copii şi poate îmbunătăţii moralul şi eficiența unui grup.

Se ştie deja că echipele pot aduce un sentiment profund de apartenenţa şi procesul de învăţare este unul continuu atunci când sunteţi parte dintr-o echipă.
 

8.O dispoziţie mai bună


Vreţi o explozie de fericire şi relaxare?Este timpul să încercaţi o activitate fizică !Fie că practicaţi un sport, vă înscrieţi la o sală sau faceţi o plimbare rapidă, activitatea fizică declanşează substanţe chimice din creier care vă fac să vă simţiţi mai fericit şi mai relaxat.



Sportul de echipă, în special,oferă şansa de a vă relaxa şi de a vă angaja într-o provocare satisfăcătoare care  nu doar va îmbunătăţi forma fizică cât şi bună dispoziţie.
 

9.Sportul îmbunătăţeşte concentrarea


Activitatea fizică regulata ajuta la menţinerea abilitaţilor mintale cheie pe măsură ce îmbătrânim.Acestea includ gândirea ascuţită, învăţarea şi folosirea unui bun raţionament.Cercetările au arătat că un amestec de activitate aerobică şi întărire a musculaturii este extreme de utilă.

Aşadar, participarea la acest tip de activitate de 3 până la 5 ori pe săptămâna de cel puţin 30 minute poate oferi genul acesta de beneficii pentru sănătatea mintală, care vor dura pe măsură ce îmbătrânim.
 

10.Sportul creşte încrederea în sine


Exerciţiile regulate vă pot ajuta să vă sporiţi încrederea şi să vă îmbunătăţiţi stima de sine.Pe măsură ce puterea, abilităţile şi rezistenţa dumneavoastră cresc prin practicarea sportului, imaginea de sine se va îmbunătăţi şi ea.

Sportul vă oferă un sentiment de stăpânire şi control, ceea ce duce adesea la un sentiment de mândrie şi încredere în propria persoană. Cu mai multă energie şi vigoare, este posibil să aveţi mai multe şanse să reuşiţi în activităţi în afara terenului de joc cât şi pe acesta.



Sportul este, de asemenea, benefic pentru copii la fel de mult ca şi pentru adulţi.Cea mai mare diferenţă este că, atunci când copiii încep să participe la sporturi de la vârste fragede sunt mult mai probabil să rămână activi pe măsură ce cresc.De asemenea, participarea la un sport de echipă, îmbunătăţeşte performanta şcolară şi duce la rezultate mai bune.

Sportul nu este doar pentru tineri! Dimpotrivă, persoanele în vârstă care sunt active se dovedesc a fi mai sănătoase şi în medie trăiesc mai mult. Rămânând activi pe măsură ce înaintaţi în vârstă, vă puteţi întări muşchii şi oasele şi puteţi reduce riscurile precum pierderea echilibrului şi căderile dar şi bolile de inimă.

Cu pantofii potriviți de sport, indiferent dacă alegem să îl practicăm în aer liber, la sală sau în intimitatea casei noastre, sportul ne aduce numai beneficii schimbându-ne viaţa, ajutându-ne să fim cea mai bună variantă a nostră cu un corp plin de vitalitate.

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!