14 Lucruri care ne fac mai fericiţi

14 Lucruri care ne fac mai fericiţi
Aţi întâlnit vreodată oameni care sunt optimişti indiferent de greutăţile pe care le întâmpină? Deşi oamenii sunt genetic dispuşi spre fericire, este posibil ca unii dintre ei să fi descoperit pur şi simplu mai multe dintre lucrurile care ne fac fericiţi în viaţă şi să le folosească în avantajul lor.

Vestea bună este că vă puteţi creşte coeficientul de fericire făcând aceste 14 lucruri care aduc fericirea în vieţile oamenilor.
 

1.Începeţi cu o doză bună de recunoştinţă.


A fi conştient de ceea ce va face recunoscător vă poate schimba nivelul de fericire.Când vă treziţi în fiecare dimineaţă, petreceţi puţin timp amintindu-vă toate lucrurile pentru care sunteţi recunoscător.Puteţi, de asemenea, să ţineţi şi un jurnal al recunoştinţei în care să notaţi în fiecare seară înainte de culcare.Scrieţi 3 până la 5 lucruri pentru care v-aţi simţit recunoscator în ziua respectivă şi de ce. Folosiţi toate cele 5 simţuri pentru a vă imagina aceste lucruri astfel încât să vă ajutaţi creierul să capteze toată această bunătate.

În cercetarea psihologiei pozitive, recunoştinţa este puternic şi constant asociată cu o fericire mai mare.Recunoştinţa îi ajută pe oameni să simtă mai multe emoţii pozitive, să se bucure de experienţele bune, să-şi îmbunătăţească sănătatea, să facă faţă provocărilor şi să construiască relaţii puternice.
 

2.Asiguraţi-vă că daţi înapoi.


Dăruiţi 10% din venituri organizaţiei de caritate preferate? În loc să cheltuiţi banii pentru dumneavoastră, îi puteţi dona altora mai neajutoraţi.Vă veţi simţi mai bine făcând asta.

Donatii

Potrivit unui studiu din 2010 oamenii au experimentat dispoziţii mai fericite atunci când ofereau sume mai mari de bani, dar numai dacă aveau de ales cât de mult să dea.

Dăruind veţi avea grijă şi de dumneavoastră.Puteţi vedea asta de la cei cu foarte puţin la cei care au milioane, trebuie să daţi ca să primiţi, iar făcând asta fericirea dumneavoastră creşte şi obiectivele sunt atinse.
 

3.Râsul în fiecare zi este mai bun decât banii.


Vă petreceţi timp râzând în fiecare zi? Găsiţi intenţionat lucruri care vă fac să râdeţi? Când radem eliberăm hormonii fericirii numiţi oxitocina şi endorfine. Aceştia sunt hormoni care ne înalţă pe măsură ce împărtăşim experienţele cu ceilalţi. Chiar şi un zâmbet vă va pune într-o lumină bună.

rasul in fiecare zi

Se crede că râsul eliberează aceşti hormoni pentru a promova legătura socială aşa că, încercaţi să vă întâlniţi cu prietenii pentru o doză bună de râs, precum şi o conexiune socială sporită. Acestea sunt lucruri care vă fac fericiţi.
 

4.Promovaţi relaţiile bune cu familia şi prietenii.


Oamenii fericiţi nu petrec mult timp singuri. Petrecând timp cu cei  pe care îi iubiţi şi la care ţineţi, construiţi relaţii de susţinere care îi ajută pe oameni să se simtă mai bine în perioadele de stres.

relatii bune in familie

De asemenea se creează legături cu ceilalţi prin experienţe comune, cum ar fi suişurile şi coborâşurile vieţii. Oamenii care nu petrec atât de mult timp cu prietenii sau cu familia sunt mai predispuşi la singurătate şi depresie.
 

5.Luaţi-vă un moment doar pentru dumneavoastră.


Spre deosebire de petrecerea timpului cu familia şi prietenii, este important să faceţi un pas înapoi şi să vă rezervaţi puţin timp şi pentru dumneavoastră, pentru a cultiva îngrijirea de sine.

petreceti timp singur

A fi singur şi a vă lua un moment poate face minuni pentru starea de spirit şi perspective. Acest lucru va încarca spiritual şi va ajuta să găsiţi puţină linişte în tot tumultul vieţii. Folosiţi acest timp pentru a face mai multe lucruri care vă fac fericiţi cum ar fi un hobby preferat, exerciţii fizice sau o simplă relaxare. Chiar şi statul la soare sau ascultarea melodiei preferate poate fi satisfăcător pe termen scurt.
 

6.Faceţi ceea ce vă place.


Aţi auzit vreodată expresia:“Faceţi ceea ce vă place şi banii vă vor urma?” A face lucrurile care vă plac şi pe deasupra să fiţi şi plătiţi pentru asta-sunt modalităţi grozave de a vă creşte nivelul de fericire.

faceti ceea ce va place

Când munca pare că o joacă, este probabil să vă bucuraţi mai mult şi de alte aspecte ale vieţii dumneavoastră.
 

7.Oferiţi-vă voluntar timpul.


Atunci când vă oferiţi timpul sau talentul voluntar , concentarea se muta de la viaţa dumneavoastră la cea a altora.Acest lucru vă poate ajuta să înţelegeţi că, de fapt, propriile probleme nu sunt atât de grave.Astfel se creează noi legături şi experimentaţi o bucurie în suflet.

ofriti timpul voluntar

În plus, voluntariatul vă poate oferi un sens al scopului şi vă poate menţine activ în perioada de viaţă în care nu mai activaţi în nici un domeniu.Va creşte, de asemenea,  încrederea în sine pe măsură ce începeţi să vă simţiţi mai bine în privinţa dumneavoastră şi a locului în lume.
 

8.Faceţi suficiente exerciţii.


Printre lucrurile care ne fac fericiţi puţine sunt la fel de bine cercetate precum exerciţiile fizice.Când vă faceţi timp de sport, îi faceţi un bine corpului dumneavoastră în mai multe moduri. În primul rând, faceţi ceea ce corpul uman a fost proiectat să facă: efort fizic. În plus, pe măsură ce faceţi exerciţii, eliberaţi o mulţime de hormonI care va ajuta să vă simţiţi bine, cresc nivelul de fericire şi reduc stresul.

faceti-exercitii-fizice

Un studiu a concluzionat că “Persoanele care fac sport au fost mai mulţumite de viaţa lor şi mai fericite decât cele care nu fac sport. Şi vestea bună este că, este nevoie de doar 30 minute de mişcare pentru a obţine uimitoarele beneficii ale exerciţiilor fizice.


9.Evitaţi regretele.


Cu toţii facem greşeli în viata - este parte din condiţia umană. Cu toate acestea, puteţi încerca să le evitaţi pe cele grave şi să vă concentraţi mai mult pe lucrurile pozitive. Cel mai bine este să învăţaţi să iertati, pe dumneavoastră şi pe cei din jur - pentru că şi ei încearcă să treacă prin viaţă cât de bine pot. Vom mai face greşeli, trucul este să trecem prin ele.


 

10.Faceţi-vă timp să meditaţi.


Să staţi jos, cu o lumânare aprinsă şi să faceţi nişte respiraţii profunde timp de 10 minute, este tot ce aveţi nevoie pentru a vă relaxa mintea şi corpul.Făcând acest lucru intraţi în contact cu sinele interior şi, invariabil, vă veţi cunoaşte puţin mai bine valorile şi priorităţile. Acesta este un stimulent pe scara fericirii şi vă va conduce către mai multe dintre lucrurile care vă fac fericiţi.
 

11.Organizaţi-vă lucrurile.


Sunteţi copleşit de cărţi şi hârtii îngrămădite peste tot? Prea multă corespondenta aruncată la întâmplare? De ce să nu abordaţi zilnic o mică sarcină, timp de o lună, în efortul de a vă organiza viaţa. Când nu alergaţi în căutarea unor obiecte pierdute în dezordine, şi totul are locul lui, veţi fi automat mai puţin stresat şi într-o stare mental mai bună.O casă ordonată este cel mai grozav loc în care să te afli în fiecare moment.
 

12.Odihniţi-vă suficient.


Printre lucrurile care îi fac pe oameni fericiţi şi care este şi cel mai la îndemână şi natural, este somnul.

Aţi observant vreodată cât de irascibil sunteţi dacă dormiţi doar 5 sau 6 ore/noapte? Mulţi dintre noi suferă de privare de somn, ceea ce poate duce la niveluri mari de stres şi nervozitate.Cercetările au arătat ca somnul suficient îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare şi  întăreşte sistemul imunitar. După o noapte bună de somn, vă puteţi aborda sarcinile zilnice într-un mod mai calm şi mai alert.
 

13.Mâncaţi mai sănătos.


Cu siguranţă aţi auzit de multe ori expresia: ”Eşti ceea ce mănânci!” Alimentele sănătoase şi hrănitoare nu numai că vă fac corpul să se simtă mai bine, dar vă pot îmbunătăţi şi sănătatea mintală.Dacă vă petreceţi timpul mâncând nesănătos (mâncare procesată, fastfood), corpul vă va anunţa că nu procedaţi corect îngrăşându-vă, simţindu-vă fără energie şi posibil, având multe probleme de sănătate. Cum să arătaţi şi să vă simţiţi bine dacă ceea ce mâncaţi nu este tocmai ce trebuie?

Mâncând mai sănătos, nu numai că aveţi grijă de sănătate, dar vă veţi simţi şi mai energic şi vioi.Veţi fi literalmente mai sănătos de la interior spre exterior.
 

14.Nu vă comparaţi cu alţii.


Acest lucru este mai uşor de spus decât de făcut, dar dacă vă puteţi condiţiona mintea să se concentreze asupra lucrurilor bune din viaţa dumneavoastră, nu veţi mai fi tentat să priviţi modul în care acţionează alţii.Fiecare om este unic cu propriul drum ales în urma deciziilor bune pe care le-a făcut de-a lungul vieţii. Este timpul să încetăm să ne mai comparăm cu alţii şi să  ne concentrăm asupra dezvoltării personale şi modul în care ne putem perfecţiona şi manifesta propriul success.

Fericirea vine din toate lucrurile mici şi din obiceiurile zilnice. Aşa că, dacă vreţi să incepti o viaţă fericită, puneţi în practică sfaturile de mai sus incluzându-le în rutină zilnică.

 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!