1. Faceți un bilanț al relaților
2. Planificare financiară
3. Aplicați principiul Pareto
4. Faceți o listă realistă de rezoluții pentru anul nou
5. Ordonaţi-vă dulapul și casa
6. Concentrați-vă pe obiceiurile sănătoase
7. Fiţi într-o formă bună
8. Învăţaţi ceva nou
9. Practicați principiul unu pe zi
10. Notaţi obiectivele
Sfaturi pentru planificarea anului nou
Planificarea pentru anul care urmează poate fi descurajantă, dar iată câteva modalități de a o face mai ușoara. Luaţi-vă un moment pe cont propriu, sau cu partenerul, pentru a evalua ce a funcționat bine şi ce nu a mers conform planului în ultimul an. Luați în considerare, de asemenea, ce ar putea fi îmbunătățit și cum ați putea face lucrurile diferit anul viitor.
Punerea tuturor acestor obiective pe hârtie le va face să se simtă mai reale și mai realizabile. Dacă întâmpinați dificultăți în a vă respecta obiectivele, încercați să setați unele mai mici pe care să le puteți atinge într-o perioadă mai scurtă de timp. An Nou Fericit! Să fie cel mai bun de până acum!
1. Faceți un bilanț al relațiilor
Gândiţi-vă la obiectivele romantice și de prietenie. Ce vreţi să obţineţi cu oamenii din viața dumneavoastră? Cum puteți îmbunătăți aceste relații în noul an? Vă doriţi mai mulți prieteni anul acesta decât anul trecut? Există câțiva prieteni pe care aţi vrea să-i vedeţi mai des? Trebuie să eliminați treptat niște prieteni care judecă sau sunt prea nesiguri?
Oricare ar fi obiectivele dumneavoastră de relație, notaţi-le.
2. Planificare financiară
În primul rând gândiţi-vă la finanțele dumneavoastră și la ce vreţi să faceţi cu ele la începutul unui nou an. Decideți câți bani doriți să alocați diferitelor domenii, cum ar fi alimente, transport, masă și divertisment. Acest lucru vă va menține concentrat asupra obiectivelor, ajutându-vă în același timp să vă menţineţi în limitele stabilite.
În cele din urmă, căutați modalități de a economisi bani acolo unde este posibil, luând decizii mai inteligente cu privire la cheltuieli sau învățând să negociați mai bine pentru achiziții majore. Acest lucru poate crește în timp și vă poate oferi o pernă pentru achiziții mai mari sau investiții viitoare.
3. Aplicați principiul Pareto
Conform principiului Pareto, 20% din activitățile dumneavoastră vă vor oferi 80% din satisfacție. Este cunoscută ca regulă 80/20 și susține că 20% din eforturi dau 80% din rezultate.
S-ar putea să vă întrebați cum se aplică acest lucru lucrurilor de făcut pentru anul nou - ei bine, regula poate fi aplicată aproape oricărui element al vieții . Puteți aplica principiul Pareto chiar şi la prieteni. Petreceţi cel mai mult timp cu cei care vă fac cel mai fericit.
Nu susținem răcirea relaţiilor care nu se încadrează în această categorie. Concentrați-vă pur și simplu pe cei care sunt cei mai entuziasmați să se întâlnească cu dumneavoastră și care contribuie în mod egal la prietenie.
4. Faceți o listă realistă de rezoluții pentru anul nou
Este dificil să schimbi un obicei prost și să te ții de unul nou. Dacă scrieți o listă cu aspecte negative pe care nu aveți voie să le faceți, cum ar fi să consumați zahăr, atunci s-ar putea să vă pregătiți pentru eșec. În schimb, creați o listă cu aspecte pozitive pe care doriți să le obțineți, cum ar fi să beți un pahar cu apă cu 30 de minute înainte de ora mesei. Încercați să vă faceți obiective inteligente – adică acelea care sunt specifice, măsurabile, realizabile, relevante și oportune.
Împărtăşiţi obiectivele mari cu prietenii apropiaţi sau cu membrii familiei. Studiile au arătat că avem mult mai multe șanse să respectăm rezoluțiile de anul nou atunci când avem un partener de responsabilitate.
5. Ordonaţi-vă dulapul și casa
Organizați-vă –ordonați-vă casa, biroul său spațiul de lucru și creați un sistem care funcționează pentru dumneavoastră. Eliminarea dezordinei este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți productivitatea și bunăstarea generală. Indiferent dacă ștergeți articole fizice sau fișiere digitale, organizarea poate ajuta ca munca tradițională și de la distanță să pară mai ușoară, mai plăcută și mai eficientă. Începeți cu pași mici – alocați ceva timp în fiecare săptămână pentru a revizui și a renunța la elementele nedorite sau reduceți fișierele digitale, astfel încât să le puteți utiliza într-un mod logic.
Creați un sistem de stocare pe care îl consideraţi eficient - gândiți-vă la sertare de birou, rafturi, dosare cu coduri de culori - orice va sprijini cel mai bine menținerea unui mediu fără dezordine. Un pic de efort depus acum aduce roade în câștiguri de eficiență pe termen lung. Vă ajută să vă mențineți un spațiu care să lucreze pentru dumneavoastră și nu împotriva dumneavostra.
6. Concentrați-vă pe obiceiurile sănătoase
Un somn bun este cheia pentru atingerea oricăror obiective de pierdere în greutate și pentru optimizarea sănătății generale. Păstrați-vă dormitorul liber de orice dispozitive electronice şi încercaţi să vă relaxați cu 1-2 ore înainte de culcare citind o carte, făcând o baie caldă, ascultând muzică sau meditând.
7. Fiţi într-o formă bună
Aveţi de gând să slabiţi sau să câştigaţi masă musculară în noul an? Aveți nevoie de un plan și pentru asta. Este o perioadă populară a anului pentru a vă înscrie la o sală de sport, dar mai întâi întreabati-vă dacă aceasta este forma preferată de mişcare.
Cursurile de dans, cum ar fi zumba, sunt o altă opțiune bună pentru a fi în formă și ard și multe calorii. Dacă vă place să fiţi în aer liber, atunci luaţi în considerare mersul cu bicicletă, alergarea sau un bootcamp. Împărțiți-vă obiectivul în pași mici, realizabili pentru cea mai bună șansă de succes. De exemplu, dacă ați visat întotdeauna să alergați la un maraton, începeți prin a alterna mersul pe jos și alergarea pe distanțe scurte, înainte de a vă urca până la sprinturile de deal pentru a crește rezistența.
8.Învăţaţi ceva nou
Începutul unui an nou este momentul perfect pentru a face schimbări pozitive în viaţa dumneavoastră. Fie că este vorba despre un instrument muzical,o limbă străină sau o abilitate sportivă, încercarea unui lucru nou vă va energiza pe tot parcursul anului. S-ar putea să existe beneficii suplimentare, cum ar fi să vă faceți noi prieteni, să vă îmbunătățiți formă sau să vă creșteți nivelul de concentrare.
9. Practicați principiul unu pe zi
Nu puteți mulţumi pe toată lumea tot timpul, dar puteți face ceva extraordinar pentru cineva în fiecare zi. Găsiți un client, un coleg, o rudă sau un prieten în fiecare zi și faceți ceva remarcabil. Folosirea principiului o dată pe zi vă vor face afacerea și viața remarcabile.
10.Notaţi obiectivele
Fie că este vorba de repere ale planului pe 5 ani sau obiective pe termen scurt, stabilirea acestora este o parte importantă de creștere care ne permite să ne urmărim progresul încă din prima zi. Scrierea ambițiilor ajută, de asemenea, la formularea unei rutine care, cu disciplină, s-a dovedit eficientă în atingerea obiectivelor menționate. Răsfățați-vă cu niște articole de papetărie elegante pentru un pic de motivație suplimentară!
În fiecare seară, notaţi-vă în lista lucrurile de făcut pentru ziua următoare. Cu siguranță ajută la concentrarea minții. Încercați să nu adăugați mai mult de 3 elemente, deoarece o listă lungă poate fi dezamăgitoare. Nu vă lăsaţi învins dacă obiectivele scapă din când în când, dar aveţi grijă să vă oferiţi o mică recompensă de fiecare dată când atingeţi una.
În plus, scrieți-vă obiectivele pentru următoarele 12 luni și postați-le undeva vizibil, astfel încât să vi se reamintească de ele în fiecare zi. Afirmațiile de avere sunt o altă modalitate bună de a vă concentra în mod regulat asupra finanțelor dumneavoastră.
Făcând pașii menționați mai sus, vă puteți pregăti pentru succes în noul an. Și amintiți-vă că este în regulă dacă lucrurile nu merg conform planului - continuați să mergeți mai departe! De asemenea, aveți răbdare – este nevoie de timp pentru a ne atinge obiectivele!