10 Hobby-uri pe care le puteţi introduce în rutina dumneavoastră zilnică

10 Hobby-uri pe care le puteţi introduce în rutina dumneavoastră zilnică
Ni se pare nouă sau cuvântul „hobby” sună ca un angajament mare? Ne duce cu gândul la ceva ce faci ore întregi la un moment dat când ai un weekend liber. Între echilibrarea unui loc de muncă cu normă întreagă, ținerea pasului cu sarcinile și treburile obișnuite și menținerea unui aspect de viață socială, acesta nu este un lux pe care îl experimentăm des.

Dar ne-am dat seama că hobby-urile nu trebuie să fie activități în care investestim o mulțime de timp. Ele pot fi ceva pe care îl faci când ai o bucată liberă de timp liber și la care renunți când viața îşi urmează cursul zilnic.


Dacă aveți nevoie de inspirație pentru activități simple care să vă umpleți orele de după muncă, iată 10 hobby-uri pe care le puteți încadra cu ușurință în rutina dumneavoastră zilnică.
 

1. Cititul


Cititul este unul dintre acele hobby-uri pe care le puteți lua oricând și oriunde. Dacă a trecut ceva timp de când aţi citit ultima dată ceva doar pentru distracție, atunci e momentul să începeţi. Alcătuiţi o listă DC (de citit) cu toate acele cărți pe care aţi vrea să le citiţi. Apoi, faceţi din asta un obicei. Nenumărate studii arată că lectura întărește funcțiile creierului, îmbunătățește sănătatea, reduce stresul, ne face mai empatici și ne sporește fericirea generală.

Iar dacă a cumpăra o mulțime de cărți sună a fi o investiție prea mare, orientaţi-vă către biblioteca locală sau diverse librării. Cele mai multe au o selecție uriașă de genuri, inclusiv vechi favorite și lansări noi-nouțe.


2. Gătitul

Trebuie să mâncăm, așa că de ce să nu facem din pregătirea meselor ceva care ne place? Dacă nu ați fost niciodată un mare bucătar, începeți prin a învăța abilitățile de bază în bucătărie, cum ar fi cum să folosiți cuțitele în siguranță și să știți când mâncarea este gata. Apoi exersați în timp ce experimentați cu rețete noi. Mâncarea are un gust și mai bun atunci când este asociată cu satisfacția de a ști că ai făcut-o singur.

Dar dincolo de aceste avantaje evidente ale perfecționării abilităților culinare, gătitul vă învață și abilități de concentrare și planificare mai mari.
 

3. Arte și meserii


Cei mai mulți dintre noi am făcut tot felul de proiecte de artă și meșteșuguri în copilărie, dar acele activități tind să fie lăsate deoparte pe măsură ce intrăm la maturitate. Gândiţi-vă la tipul de proiecte  care v-au plăcut cel mai mult și încearcati din nou. Indiferent dacă alegeţi pictura, desenul, ceramica sau pur și simplu coloratul, acest hobby fără stres este unul pe care copilul din interior îl va iubi.

Pictura vă permite să accesați gândurile, dorințele și sentimentele care vă trec prin cap și vă poate ajuta să le traduceți în ceva fizic.
Pictura dumneavoastră s-ar putea chiar să vă inspire să fiți mai productiv la locul de muncă, așa că mergeți mai departe și alegeți o pensulă.
 

4.Jocuri pentru creier


Pentru ceva mai implicat decât uitatul la un ecran în fiecare seară, încearcati să vă testaţi creierul cu jocuri simple. Sudoku, Cuvinte încrucișate și Solitaire sunt hobby-uri grozave şi provocatoare pentru creier, oferind totuși simțul distractiv de a juca un joc. Găsiți unul care vă place și folosiți-l pentru a vă detaşa de muncă de la birou la sfârșitul zilei.
 

5. Grădinărit de interior

Nu, să iei o plantă la întâmplare de la magazin, să o arunci pe pervaz și să o vezi cum moare încet nu se pune la socoteală. Dacă doriți cu adevărat să transformați grădinăritul de interior într-un hobby, înarmați-vă cu cunoștințele și instrumentele de care veți avea nevoie pentru a vă face plantele să prospere.

Începeți cu o carte despre îngrijirea plantelor de apartament dacă sunteți un începător adevărat și asigurați-vă că citiți despre soiurile pe care le alegeți, astfel încât să știți exact cum să le îngrijiți. În majoritatea zilelor, plantele nu vor avea nevoie de multe de la dumneavoastră, dar hrănirea unui alt lucru viu în timp poate fi o experiență foarte împlinită.

 

6. Ţinerea unui jurnal


Jurnalul este unul dintre cele mai bune moduri de a ne relaxa la sfârșitul zilei, de a reflecta asupra gândurilor noastre și de a ne rezolva sentimentele. Pentru a face din acesta un hobby care vă place, experimentați cu formatul care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

Jurnalul de manifestări este grozav dacă sunteţi o persoană orientată spre obiective. Jurnalul de recunoștință vă poate ajuta să faceţi un bilanț al vieții generale și să apreciaţi ceea ce aveţi. Dacă vă simțiți artistic, încercați să scrieți un jurnal bullet și să vă flexibilizați creativitatea decorând paginile cu markere și autocolante colorate.

 

7. Tâmplăria


Prelucrarea lemnului este un hobby interesant şi surprinzător de productiv datorită faptului că trebuie să vă concentrați mult pe viziunea dumneavoastră singulară a ceea ce doriți să construiți.

A construi ceva propriu din lemn – fie că este un raft, un raft pentru mirodenii sau chiar ceva mai complex sau mai frumos – poate fi un stimulent minunat pentru stima de sine și construirea materialelor de care aveți nevoie pentru a vă ușura viața, vă va face mai productiv și mai fericit.
 

8. Lucrul cu acul


Deşi este considerat mai degrabă o activitate pentru vârstnici, există o mulțime de tipuri diferite de lucru cu acul, de care vă puteți apuca cu ușurință dintr-un capriciu. Tricotat, croșetat, broderie, punch needling – tot ce vreţi. Și dacă sunteţi îngrijorat de curba de învățare, nu fiţi.

Începeți cu un kit conceput pentru începători și veți avea toate consumabilele și instrucțiunile de care aveți nevoie pentru a face ceva frumos.


9.Puzzle


Un puzzle este ceva la care puteți lucra cu ușurință în timp și la care puteți reveni când aveţi un moment liber. Și, din fericire pentru cei cu minte de design, puzzle-urile au devenit mult mai frumoase de-a lungul anilor. Există unele cu adevărat superbe disponibile acum, care se potrivesc oricărei estetice. Dacă completați unul care se simte deosebit de special, încadrați-l că artă!
 

10. Exploraţi natura

V-a epuizat munca? Este timpul să ieşiţi din birou și să exploraţi natura. Așa că mergeți mai departe și campați, faceți o drumeție sau lansaţi caiacul în josul râului. Doar ieşiţi afară şi bucuraţi-vă de frumuseţea naturală a împrejurimilor.

Studiile arată că timpul petrecut afară poate îmbunătăți performanța cognitivă, ameliorarea stresului, îmbunătățirea creativității și multe altele. Așa că fiţi productiv, luați încălțămintea potrivită  și ieşiţi afară! După ce terminaţi de citit această postare pe blog, desigur.

Acum că ați experimentat minunăţia listei noastre, este timpul să alegeți hobby-urile pe care le veți urma. Nu uitați, distracția perfectă pentru dumneavoastră va fi ceva ce vă face plăcere și o activitate care fie vă învață ceva, fie vă face să gândiți, fie vă permite să creați ceva.


 

Suport clienti Luni - Vineri 10.00-18.00

0738663779 0722363801 office@pbotticelli.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!