Dar, nu v-aţi întrebat uneori dacă aţi ales perechea potrivită de şlapi?
Deşi, în aparenţă, au un aspect destul de simplu şi oamenii ar fi tentaţi să îi cumpere doar datorită culorii, se întâmpla adesea să cumpărăm o mărime nepotrivită sau să găsim, din întâmplare, o pereche lângă raionul de şampoane.
Acest gen de șlapi pot cauza răni ireversibile, principala cauză a picioarelor dureroase şi a afecţiunilor coloanei.
Cum putem da greş cu șlapii?
La primele raze ale soarelui, sărim în șlapi şi nu mai renunţăm la ei toată vara. În nici un caz nu puteţi purta șlapi de calitate inferioară în fiecare zi, deoarece ar fi o adevărată tortură pentru picioare şi coloană. Ei nu oferă suport piciorului şi gleznei şi, să nu mai vorbim de posibilele alergii, roşeaţă şi rănile cauzate de materialele de calitate inferioară.
De asemenea, șlapii cu bretea printre degete pot cauza mirosuri neplăcute şi nu e de mirare, ținând cont că este doar o bucată de plastic ce susţine piciorul, iar talpa, confecţionată din cauciuc sau plastic, nu oferă susţinere călcâiului în timpul mersului, provocând dureri la gât, genunchi şi picioare.
Cum recunoaştem șlapii de bună calitate?
Șlapii sunt în continuare alegerea principală când vine vorba despre încălţămintea de vară. Aşadar, dacă nici în această vară nu vreţi să renunţaţi la șlapi, iată câteva criterii după care să vă ghidaţi în alegerea dumneavoastră.
1. Identificaţi-vă nevoile.
Indiferent dacă vă cumpăraţi șlapi pentru a-i purta în casă sau pentru plimbări scurte, trebuie să identificaţi , în primul rând, care vă sunt nevoile.
Alegeţi o pereche de șlapi care este moale la călcâi şi în partea din faţă. Dacă totuşi plănuiţi să staţi în ei toată ziua, atunci alegeţi o pereche mai strâmtă şi cu talpa mai dură ce oferă o susţinere mai bună.
2. Verificaţi materialul din care sunt făcuţi
Șlapii de calitate inferioară sunt subţiri şi făcuţi dintr-o spumă care nu oferă suport picioarelor şi şoldurilor. În plus, în timpul mersului, acest material se strânge uneori, oferind astfel protecţie redusă faţă de obiectele ascuţite, deteriorându-se rapid.
Șlapii de calitate superioară sunt adesea făcuţi din material sintetic, extreme de flexibil, care oferă moliciune şi flexibilitate acolo unde este nevoie. De asemenea, este important să vă uitaţi la talpă.
Vă recomandăm să alegeţi o pereche cu talpa striată şi nu una cu talpa netedă, aceasta din urmă fiind periculoasă pe o suprafaţă umedă.
3. Verificaţi bretelele șlapilor
Pentru un confort şi un suport optim alegeţi șlapii care au bretelele mai late. Acestea trebuie să fie dintr-un material cât mai moale posibil pentru a nu zgâria sau irita pielea.
4. Alegeţi înălţimea potrivită a tocului
Cu șlapii puteţi experimenta mereu. Nu vă limitaţi mereu doar la acei șlapi clasici cu talpa plată. Alegeţi o pereche cu călcâiul şi partea din faţă ridicată, ce arată ca nişte platforme.
5. Ce șlapi se potrivesc cel mai bine?
Cel mai important aspect de menţionat este să vă cumpăraţi șlapii care se potrivesc cel mai bine stilului dumneavoastră. Dacă veţi alege o pereche de șlapi care vi se pare urâtă, dar cu talpa ergonomică, cu siguranţă nu o veţi purta sau va sfârşi purtată numai prin casă.
Aşadar, alegeţi o pereche potrivită, care să fie în armonie cu stilul dumneavoastră, dar să ofere şi confortul dorit picioarelor.
Vezi colecția de șlapi pentru vara 2021